Romániában miért van négy DigiSport csatorna?
Nem vagyok helyi, úgyhogy utána kellett néznem.
Én úgy látom, hogy ott nem osztják meg egymással a szolgáltatók a sportcsatornáikat.
3 nagy sportcsatornát látok, 4 vagy több adóval: LOOKSPORT, Digisport, és TelekomSport.
A look és a telekom még úgyahogy átengedi más szolgáltatóknak a csatornáit (2-t általában), addig a diginél csak a saját csatornáik elérhetőek, és másnak nincs digisport egyáltalán.
Meg én úgy láttam, hogy a hazai focit több adó is közvetíti párhuzamosan, tehát ugyanazon a meccsen ott van mindegyik saját kamerákkal és kommentátorokkal. Nyilván azért, hogy elérhető legyen mindenkinek, digisnek is, telekomosnak is...
Forrás:
Illetve saját következtetések.
Tehát míg a magyar Digi szolgáltatónál az összes sportcsatorna elérhető, és általában a többi szolgáltatónál is majdnem mindegyik elérhető (M4, Sport 1-2, Spíler 1-2, Digisport 1-2-3, Eurosport 1-2, azaz 10 darab sportcsatorna), addig Romániában szolgáltatónként kevesebb csatornád van, kevesebb lehetőséggel. És biztos vagyok benne, hogy vannak szolgáltatók, akik kizárólagos közvetítési jogokat vettek sportokra, mint ahogyan az szokás is nálunk. Lásd pár éve a Spíler megvette a MotoGP és az angol bajnokik és a BL meccsek felének a kizárólagos közvetítési jogát, mintezt úgy, hogy egyetlen szolgáltatónál voltak csak elérhetők. Volt is felháborodás belőle, és hát bizony kellett 2 év, mire kompromisazumot kötöttek a DIGIvel. Romániában viszont maradni látszik a patthelyzet, és nem hajlandóak a kompromisszumokra a szolgáltatók, aminek végeredményben az előfizetőik isszák meg a levét, hiszen rengeteg tartalomról lemaradnak, mert az csak a másik szolgáltatónál van.
...nem mintha a digisport hazànkban mindegyik szolgàltatónàl ott lenne!
A romànoknàl ez jobban mükszik....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!