A sorozatfüggőknek minden sorozat fantasztikus?
Mindig megdöbbenve hallom-olvasom, hogy nincs elég idejük a sorozat nézésére (napi 4 óra sem elég, hétvégenként pedig „darálnak” reggeltől estig), mert annyi, de annyi eszméletlenül jó sorozat van, hogy csak na.
Nem tudom elhinni, hogy lenne minden évben 40-50-60 hiperszuper sorozat. És ezek mellett természetesen néznek még kicsit rosszabb (értékelés 90%) sorozatokat , amelyek szintén kihagyhatatlanok.
Minden évben indul 40-50 országos új sorozat. Nem mindegyik kiváló, sokat kaszálnak is. Viszont ez csak az országos. Most hogy, felhozta magát a sok streamingszolgáltató, és már lényegében nyári uborkaszezon sincs, még folyamatosan jön több tíz sorozat csak a HBO-Netflix-Hulu-Amazon vonalról. És ezek az újak, miközben a régivel is valahogy tartani próbálod a tempót, meg a szabadidőd sem véges munka mellett. Így szépen lassan elkezdenek feltorlódni, és ha ránézel a listádra, csak azt látod hogy több tucat sorozatot lehetne nézni, de még azzal sem végeztél, aminél most tartasz.
Simán van évi 50-75 minőségi sorozat, amit lehet nézni, de ennyire úgysincs elég idő.
Én ebben az évben (januártól szeptemberig) 54 különböző sorozatot néztem, ebből kettőt kaszáltam pár rész után, mert szar volt. A másik 52 pedig különféle válogatás szerint régen futó sorozat aminek a tavalyi vagy idei évadját lehetett darálni, kaszált egyévados sorozatok, régóta nézett de idén véget ért sorozatok, illetve régóta folytatott de csak most elkezdett sorozatok.
Körülbelül 75 olyan sorozat van, amit még nem kezdtem el, de már be van készítve a kritikák alapján letöltésre és nézésre.
Körülbelül 81 olyan sorozat van, amit már kaszáltak, de még nem kezdtem el nézni, ez kisebb újra átgondolás után is nagyjából 40-50 darab nézésre előkészített sorozat lesz.
Körülbelül 94 olyan sorozat van, ami még fut, be van rendelve új évada, láttam már az előzőeket is, de kivárom amíg véget ér az évad hogy darálni lehessen.
Összesen 403 olyan sorozat van, aminek az összes eddig megjelent részét láttam, ebből a többség kaszált, illetve benne van az előző 94-ből az, ami új évadra vár. A mennyiség miatt nem fogom tételesen megszámolni hogy hány kaszált/véget ért sorozatot láttam már, de a 403-ban benne van.
És mielőtt az merülne fel hogy nincs életem: napi átlag 3 órát nézek sorozatot, azt sem egyhuzamban, ha van rá erőm-időm. Összegezve: évi 50 sorozat simán van, ami nézhető, gondolkodás nélkül. Én annyival le vagyok maradva, hogy évekig tartana felhozni az összeset a premierig, de akkor meg annyi új premier évad lenne, hogy nem lehetne azt sem a május-szeptember holtszezonban megnézni, és streamingnél már nincs uborkaszezon, nyáron is van premier.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!