Hogyan emlékezel meg Andy Vajnáról? Milyen kép él róla benned tovább?
Nem emlékszem meg róla, mivel nem állt közel hozzám. Persze minden ember halála szomorú valamilyen szinten, de nyilván ez nem érint úgy, mint egy ismerős.
Szidalmazni nem fogom, ahogy sok, lelketlen ember.
A munkássága megkérdőjelezhetetlen, Ő valóban letett valami maradandót az asztalra és elősegítette a magyar filmipart amiért szerintem mindenki köszönettel tartozik neki!
Viszont, az utolsó pár éves strómankodás nem igazán tett jót a megítélésének.
Én arra emlékszem amikor a gimiben az osztállyal megnéztük az 56-os filmet a Corvin-moziban és Vajna mondott pár szót a vetítés előtt. Csak annyi maradt meg, hogy felhajtott inggallérral köszön, hogy "na hellósztok!". Vicces volt az enyhe amcsi akcentusával, de egyébként nagyon lazának tűnt és biztos jó fej ember volt a magánéletben.
Mindenesetre szerintem a hollywoodi életműve Magyarországon kicsit túl van dimenzionálva. Oké, részt vett néhány B-film készítésében, de azért nem volt ő akkora sztárproducer. A világsajtóban sem okozott nagyobb felhajtást a halálhíre, Stallone meg elég amatőr módon, csupa nagybetűvel a nevét is elrontotta az instagramján, amit azóta se javított.
Vajna a filmművészethez a világon semmit nem adott hozzá.
A filmek, melyeket pénzelt, shit, nevetséges, tiniknek készített szaharok voltak, az elsőtől az utolsóig. Ezek semmi mást nem szolgáltak, csak a jövedelemszerzést, a profitot.
Amerikában kis híján börtönbe került adócsalásért, met a kaszinóiból származó bevételekből nem fizetett adót, itt meg orbán mindjárt megkínálta a kaszinójoggal. Ez önmagában abszurd, ahogy az is, hogy háromszor annyi idős volt, mint a biodíszlet pinák, akiket elvett.
Soha nem jótékonykodott, csak a pénz és a befolyás érdekelte. Nem kár érte.
5#
"Én szidalmazom, baloldali értelmiségi vagyok ezért megtehetem,.."
Hát igen. El is mondtál magadról mindent.
Talán csak, egy dolgot javítanék.
A te esetedben az értelmiségi=kö"cs"ög.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!