Winkler Róbert zsidó vagy minek vette fel ezt a "művésznevet"?
Figyelt kérdés
2017. dec. 14. 21:16
11/25 anonim válasza:
II. József császár türelmi rendelete óta (amelyet NEM vont vissza a halálos ágyán sem) MINDEN zsidó felvett valamilyen német nevet. Az Abram ben Josua helyett lett belőle Abraham Winkler stb. Na és? Volt, aki még ezt is magyarosíttatta, pl. Hatvany báróék, vagy megtartotta, mint Weiss Manfréd. Egyébként svábok nagy része maradt, a leszármazottak pedig már keveredtek, csak a név maradt.
12/25 anonim válasza:
Tizeske hol van 600.000 sváb Mo-n?
13/25 anonim válasza:
Tizenkettesbe, zsidóból van 1-200 000. A svábok-szászok-stb. mindenhol ott vannak, rengetegen települtek be ide. Nekem is sváb az egyik nagyszülőm. Szerintem rengeteg embernek van valamilyen sváb felmenője. A leghíresebb magyarok közt is sok a sváb. Puskás, Liszt, Erkel, Semmelweis, Munkácsy...
14/25 anonim válasza:
Az én apai őseim rajnai német szőlősgazdák voltak, akiket toboroztak a Habsburgok, mert a török hódoltságban alig maradt magyar lakosság. Ezért van sok magyar állampolgárnak német vezetékneve, noha ő maga már a nyelvet sem beszéli és az ősök keveredtek. Ezt nem értették a szovjetek, amikor a hírhedt gyilkos "málenkij robotra" a német nevüeket is összegyűjtötték és elhurcolták. De a nyugat sem értette, mert azokat is kitelepítésre ítélte, akik már a XIX. második felében elmagyarosodtak.
15/25 anonim válasza:
Mindszenti biboros neve is Pehm volt eredetileg.
16/25 anonim válasza:
Paskai László is zsidó
Utolsó előtti :Mária Terézia azért telepített be sok németet a Rákóczi-szabharc után,hogy hígítsa a magyarságot,megtörje az ellenállást.
Nem szívjóságból.
17/25 anonim válasza:
Utolsó, na meg azért telepített be Mária Terézia rengeteg németet, mert a szabadságharc idején hatalmas pestisjárvány pusztított. Nem kellett a magyar népet keverni, fogyott az úgy is.
18/25 anonim válasza:
14
Azért,mert 1-2 ősöd ez vagy az, még nem vagy AZ.
Nekem is egyik ősöm szlovák?
Akkor az vagyok?
Nyilván nem.
19/25 anonim válasza:
A legtöbb magyar család nem "ősmagyar", hanem keverék. Ennek oka az, hogy már Árpádékkal is érkeztek más népek, pl.a kálizok, akik ráadásul nem is voltak keresztények. De később is besenyők, jászok, kunok, németek, olaszok stb. A legnagyobb keveredést a volt török hódoltságban már mesterségesen hozták létre. Újratelepítették a birtokosok, de a Magyar Kamara is nagy csapatokban toborozta a németeket, de jöttek menekültként szerbek, sőt a pálosok pl. Felvidékről hoztak szlovák telepeseket. A XVII.században a földesurak elűzték a református magyar jobbágyokat, mert ekkor zajlott az ellenreformáció. Viszont kellett a jobbágy, ezért aztán németek (svábok) érkeztek, akiket, ahol templomrom volt, azt a helyet faluként azonosítva odavitték őket. Igen, gazdasági okokból, mert meg kellett művelni a földeket. És ez a német telepesek folyamat már 1688 után elkezdődött, nem a Rákóczi szabadságharc idején.
20/25 gaborvagyok válasza:
Hát a svábok szászok és a szlovákok vidéken nagyon NEM keveredtek a magyarokkal.. saját nyelvükön beszéltek, magyarul nem is tudtak a német nemzetiségek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!