Egy ilyen fiatal és szép színésznő, mint Emma Watson miért/milyen indíttatásból lesz "vérfeminista"?
Mármint mindene meg van, gazdagság, szépség, és még el is ismerik (ahhoz képest, hogy messze nem egy Meryl Streep, egyáltalán nem húzzák le).
Mindezek ellenére az ő "szenvedélye" a feminizmus, pedig egy olyan országba, környezetbe született bele, ahol tulajdonképpen ennek az eszmének már nincs értelme, az igazi feministák már rég elérték a céljaikat.
Ja, és azért írtam, hogy "vérfeminista", mivel még az egyik színésztársa (Alan Rickman) halálát is kihasználta arra, hogy a hőn szeretett feminizmusát reklámozza.
Meg amúgy manapság a sztárvilágban is csak egy "szerep" a feminizmus, amit el kell játszaniuk a sztároknak (pl Kaley Cuoco egyszer (talán tavaly) véletlenül azt nyilatkozta, hogy ő nem tartja magát feministának, másnap meg már jött a magyarázkodás a részéről, hogy nem úgy értette, mivel ilyet nem szabad nyilatkozni ebben a mai liberális világban.) Tehát valamilyen szinten kötelező egy színésznőnek feministának vallania magát, de Emma nem kicsit túlzásba esett ezzel kapcsolatban.
"másnap meg már jött a magyarázkodás a részéről, hogy nem úgy értette, mivel ilyet nem szabad nyilatkozni ebben a mai liberális világban."
Ez tudod mit jelent? Hogy másnap megerősítette, hogy ő tényleg nem feminista és pontosan úgy értette a korábbi kijelentését, ahogy akarta, hogy értsék. Ha valaki egy mondatban egyszerre megerősíti meg vissza is vonja a mondanivalóját, az szerintem hülye. Kétlem, hogy ezt mondta volna.
"Akkor beszéljünk a férfiakról! Egy férfi külseje ugyanúgy meghatározó, mint egy nőnek."
Csak valamilyen oknál fogva a gyakorlatban nem látszik meg, hogy ez valóban így van.
Példa kedvéért a gyakorikerdesek a csinos szóra 114 oldalt talál, míg a jóképű és elegáns szóra összesen 99-et, amihez még számoljuk hozzá, hogy az elegánsat nőre is lehet mondani.
"Csak azt akartam ezzel, hogy nem vagyok soviniszta"
Ezt tudom. A soviniszták egyik jellegzetessége, hogy tagadják, hogy soviniszták.
Elég azokra a férfiakra gondolni, akik még akkor is meg vannak győződve arról, hogy jó férjek, miután megverték a feleségüket, mert nem ízlett a kaja.
"A soviniszták egyik jellegzetessége, hogy tagadják, hogy soviniszták."
Tehát mindenki soviniszta?
Ezek után ne várd, hogy komolyan vegyelek. Mondjuk már csak a százalékod miatt sem kellett volna.
Nem nőellenes, és kész. Az már más tészta, hogy a magadfajták mindenbe belelátják a sovinizmust, még abba is, hogy gyakorin a csinos szóra több oldalt talál a kereső, mint a jóképűre... Jézusom.
Még egyszer elmagyarázom: Egyenjogúság van a nemek között. Manapság a fejlett országokban feministának lenni olyan, mint hímsovinisztának.
Persze semmi közöm hozzá, hogy Emma mivel tölti az idejét, csak nem értem, hogy egy ember miért inkább az önkifejezésre meg a karrierre koncentrál, ha már megteheti, hiszen fiatal, szép, és hát tehetséges is (jó nem egy Meryl Streep, de nem is baj).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!