Lehetséges hogy így befutok külföldön?
Azért ne akarj színész lenni, hogy híres és gazdag legyél. Ez egy hivatás, és ugyanúgy csak a töredékük lesz híres és tényleg elismert, mint más szakmák képviselői.
Például viszonyítási alapként Magyarországon tudtommal úgy 6000 színészt jegyeznek.
Angliában vannak drama school-ok, amik világhírűek: Guildhall, RADA, CSSD például. Biztos zenét is oktatnak. De találtam anno könnyűzenés szakot is valami angol egyetemen.
Ott kint minden casting- és ismeretségalapú, ahogy én tudom. A társulatok is ritkák, szabadúszóként kell helyt állni. Szerintem ez nehezebb, de izgalmasabb, mint itthon. :D
Magyarként azért nehéz amúgy, mert nagyon fontos az akcentus. Ők is járnak coach-okhoz emiatt borsos összegekért. Hallottam több olyat, hogy kiment valaki, játszott ilyen-olyan néma és külföldi mellékszerepeket, majd megunta a skatulyát és hazajött.
Ha komolyan gondolod, sok sikert! Ezerszer többet kell küzdened. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!