Segííítseg! Ki ismeri Bernáth Jozsef sefet?
Ez a pasi egy igazi paraszt.
Néhány idézett szó Bernáth séftől, amiket használt a TV-ben:
"kurjongat"
"svihák módjára"
"hajingálni"(életemben nem hallottam ilyen szót)
"rátehénkedünk"
#8 Írónőt? Ezt honnan tudod? Kíváncsi lettem :)
Amúgy nem ismerem a séfet,de jó lenne.Pár dologra én is kíváncsi lennék vele kapcsolatban.
"Ez a pasi egy igazi paraszt.
"Néhány idézett szó Bernáth séftől, amiket használt a TV-ben:"
"kurjongat"
"svihák módjára"
"hajingálni"(életemben nem hallottam ilyen szót)
"rátehénkedünk"
Ezek nem tájszavak. A "galád" szót is a listához lehetne írni ugyanis ezt is mondta már Józsi. A vidéki parasztok használják ezeket a kifejezéseket, hogy "kurjongat, rátehénkedik" stb. Az intelligens emberek nem beszélnek így. Egyébként az milyen szó, hogy "HAJINGÁLNI" séf úr? Én csak olyat ismerek, hogy hajigálni.
még mindig nem értem miért baj az, ha valaki vidéki születésű, és használja az ezekhez hasonló kifejezéseket. nem születhet mindenki aranykanállal a kezében.
mit gondoltok, a finom csirke és disznóhusit ki termeli meg nektek, pestieknek? az úriemberek öltönyben? hát elárulom: a vidéki gumicsizmás parasztok!
a hús ugyanis nem fán terem, ahogy az úri pesti nép gondolja. az állatok pedig nem fürdőszobába járnak sz*rni. alóluk ki kell valakinek "ganézni" és nem egy öltönyös úriember fog odaállni a "vasvellával" hogy megtegye, hanem egy utolsó gumicsizmás paraszt.
mert csak ők vállalják, hogy nyakig szarosak legyenek, azért, hogy nektek, úri pesti embereknek legyen az asztalotokon finom husika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!