Miért érzem úgy, hogy Gianni-nak az a perverziója, hogy a "magyar Gordon Ramsey" legyen?
"Vendéglősként" gyakorlatilag elhanyagolható a tevékenysége Magyarországon (de akárhol is, egy szakácskönyvvel és egy étteremmel), én inkább műsorvezetőnek kategorizálnám be. Az étteremátalakítós műsor is tulajdonképpen a Kitchen Nightmares koppintása volt, csak kevésbé drasztikus, most pedig ha jól vettem ki, ez a Mesterszakács vagy mi az itthon most futó Hell\'s kitchen alapján készül.
Könyörgöm, valaki árulja el, hogy kinek érdeke egy harmadrangú médiaszemélyiséggel ("celebbel") újraforgatni amúgy színvonalas realityműsorokat? Miért? Kinek jó ez?
Mind a kettő a viasaton megy ráadásul, ugye? Hát, ez sajna egy tendencia mostanában, a licenc megvétel és jó műsorok újragyártása. Gondolj csak akár, a magyar Rém rendes családra (ííííííí az tényleg nagyon durva volt), vagy az összes valóságshowra, még a japán idiótaságokat (kalandra fal) is megveszik a tv-ink. Gondolom így jobban kijönnek anyagilag és kevesebb a rizikó, mintha a saját kreatív szakembereikre bíznák egy műsor kitalálását, megvalósítását, valamit pedig minden tv-nek villantania kell, hiszen verseny van. Persze elég lenne leszinkronizálni amerikai műsorokat, de egyrészt az ottani emberek, helyzetek, celebek mások. Ha itthon csinálják, a néző jobban bele tud helyezkedni. Például kipróbálhatja akár az egyik felfuttatott helyet, ha már Giannit hoztad példának.
Nem tudok róla sokat, nem tudom teljesen megítélni, de szerintem az ő esetében az játszik, hogy ami külföldről jön, az menő és ezért akár sokkal alkalmasabbak helyett is őt választják. Meg hát viszonylag ismert emberek közül még tényleg ő ért legjobban a dologhoz.
Na igen, pontosan. Azért Gordon Ramsay letett valamit az asztalra vendéglátás terén. Nem is tudom, van-e az országban a mi "méreteinkhez" képest hasonló szakember... Ezért nem értem, miért kell ezt ráerőltetni, főleg ilyen egzakt módon Giannira (különben is, ki a rák ő?).
Rengeteg kreatív ember van Magyarországon, egyetemisták, friss diplomások, és idősebbek között is, akik szerintem ingyen adnának színvonalasabb műsorötleteket egy kis hírnévért cserébe... számomra ezek a koppintások egyszerűen nem működőképesek, mert amit esetleg külföldön egy szaktekintély miatt el lehet adni, és borzasztó sikeres is, az teljesen hiteltelen itthon (és megint itt jön be a képbe, hogy ki a rák is az a Gianni, hogy ő megmondja a frankót a vendéglátásról meg a főztödről?).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!