Kezdőoldal » Szórakozás » Sztárok, bulvár » Szörényi Levente érettségi...

Szörényi Levente érettségi után milyen iskolát végzett?

Figyelt kérdés
2013. máj. 9. 22:08
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Semmilyet. Csak zenélt.
2022. aug. 16. 13:42
 2/21 BécsiFehér ***** válasza:
100%
Bródy végzett egyetemet.
2024. márc. 7. 12:26
 3/21 anonim ***** válasza:
Katona se volt. Pedig az kötelező volt.
nov. 3. 03:52
 4/21 BécsiFehér ***** válasza:
Az egész Illésből csak Szabolcs vonult be katonának, de rövid időn belül őt is leszerelték. Szinte az egész akkori zenészvilág elkerülte a sorkatonaságot.
nov. 3. 09:45
 5/21 anonim ***** válasza:
0%

4. Az "elkerülés" oka?

Az akkori egész zenészvilág zsidó volt. Ez van.

Aki "bevonult" az állítólag kérhette is, bár nem tudom, hogy hogy lehetett olyat tenni. A be nem vonultak általában már sorozásra, orvosi vizsgálatra sem kellett menjenek, egyszerűen nem írták fel őket a sorkötelesek listájára.

Aki "lelkiismereti okból" nem akart menni, azokat pedig sorozáson való részvétel nélkül csukták börtönbe a katonaság idejére.

nov. 3. 14:54
 6/21 BécsiFehér ***** válasza:

#5: Ebben tévedsz.

Még az Illésben, Metróban vagy az Omegában sem volt mindenki zsidó, de ha már róluk van szó, nézz utána Presser könyvében, hogyan kerülte el a katonaságot, kétszeri sorozáson való részvétel után. Köszönőviszonyban sincs azzal, amit írsz, teljesen más útjai voltak ennek.

Ami a "lelkiismereti okokat" illeti, attól még mindenkinek meg kellett jelenni összeíráson és sorozáson is. Bírósági tárgyalás utána mehetett a sittre, a büntetés ideje jóval hosszabb volt, mint a katonaság ideje, tudtommal csak a Jehova tanúi éltek ezzel a lehetőséggel, épeszű ember nem.

nov. 3. 19:20
 7/21 anonim ***** válasza:

6

Presszer azt mond-ír, amit ő látott/hallott a SAJÁT környezetében. Vagy nem, ki tudja.

Én meg AZT írom, amit én láttam/hallottam az én környezetemben.

Nem csoda, ha ez különböző.

Igen, pl. a jehovások nem mentek el a sorozásra, őket egyből a rendőrségre vitték be a hivatalos idézésre való meg nem jelenés miatt és onnan egyből a börtönbe. 70-es években nekik nem volt hosszabb a börtön, mint a katonaság. A katonaság az előfelvételis egyetemistáknak volt rövidebb, 11+7 hónap. Az sem biztos, hogy pl. a piaristáktól egyáltalán kellett-e katonának menni, vagy eleve mentességet kaptak.

Érdekes kutatási téma lehetne, hogy kik lettek volna a nemzsidók az adott zenekarokban.

nov. 3. 20:08
 8/21 BécsiFehér ***** válasza:
Presszer a saját sorozásását írja le, nem másokét a környezetében, és én elhiszem neki. Hogy tényleg így történt-e, nem nagyon érdekel, ez csak egy kis rész az egyébként számomra elég érdekes önéletrajzi könyvében.
nov. 4. 11:58
 9/21 BécsiFehér ***** válasza:

#7: "Érdekes kutatási téma lehetne, hogy kik lettek volna a nemzsidók az adott zenekarokban."

Ahogy elnézem, vannak olyan élvonalbeli zenekarok, ahol nincs mit kutatni e téren, vagy csak 1-2 embert lehetne találni.

nov. 6. 09:58
 10/21 anonim ***** válasza:

9.

A személyes megkérdezés egyáltalán nem kutatás. Lehet, hogy még nem érzi az időt "eljöttnek" az őszinteséghez.

Mint a főfideszes Bayer Zsolt, aki hosszú ideig reklámozta, hogy ő bizony sváb. Aztán egyszercsak kiderült neki, hogy a zsidó őseit hozzácsapták a falubeli svábokhoz áttelepítésre.

Persze, mindennek utána kell nézni, de a FS-ön már zsidó anyakönyvek is vannak böngészésre.

És még akkor is ott a probléma, ha még az anyakönyvezés kezdete - 1700 körül áttértek más hitre.

nov. 6. 14:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!