Kezdőoldal » Szórakozás » Sztárok, bulvár » Mit csinál a Kraftwerk zenekar...

Gelazso kérdése:

Mit csinál a Kraftwerk zenekar koncert közben? Tudom hogy csak állnak és csak valamit vacakolnak, de .

Figyelt kérdés
..valójában tesznek valamit, ami a hangzást megváltoztatja, mert hogy nem játszanak az biztos.
2012. szept. 10. 20:13
 1/6 anonim ***** válasza:
53%

csodálatos kérdés,

segített valaki ezt így megírni ?

2012. szept. 11. 05:34
 2/6 Golan Trevize ***** válasza:
58%
Skrillexnél biztos, hogy többet "vacakolnak"...
2012. szept. 11. 08:10
 3/6 anonim ***** válasza:
11%

Ugyan azt csinálják, mint a Magyar zenészek jelentős része: Imitálják azt , hogy hangszeren játszanak.

Lásd: Kozmix, Unike. De azért vannak kivételek, akik még ezt a fárattságot sem veszik. Ő nem más mint KOZSÓ. akinek a klippjeiben, vagy a koncertjein, még véletlenül sem látni hangszert. Pedig ő zenésznek vallja magát. Bravó !!

2012. szept. 11. 08:14
 4/6 anonim válasza:
83%

Sok koncertjükön voltam és zenélnek, első sorból láttam nem egyszer. Ha csak CD-ről lenyomnák, akkor nem ejtenének olyakor óriási "égő" bakikat...

A "The Man Machine" koncepció azt is jelenti, hogy ők a színpadon együtt "játszanak" a gépekkel ("Man and Machine in perfect harmony"). A "vacakolás" gyakorlatilag játékot jelent a MIDI billentyűzeten és a különféle MIDI kontrollereken. A "zenélés" náluk nem csak dallamok lejátszását jelenti, hanem többet annál, ezt nem fejtem ki. Ilyen hangzás egyébként sem tudna 4 zenész eljátszani, ezért is erősen számítógép-alapú az előadásuk. A színpad oldalán egyébként további 3-4 ember segít nekik koncert alatt. Régen pedig (70-es, 80-as években) meg pláne zenélniük kellett, hiszen max. szekvenszereik voltak, minden mást kézzel csináltak, sőt, ősidőkben fuvola, gitár, hegedű is szólt... merthogy az alapítók tanult komolyzenészek.

Egyébként 2008-ban távozott az együttesből Florian Schneider, azóta az ő helyen Stefan Pfaffe áll, és ő valóban nem zenél, hanem "video operator"-ként vesz részt az előadásban.

2013. jan. 7. 18:37
 5/6 anonim ***** válasza:

DAW programokkal adják elő a számaikat. Attól hogy fingod nincs az elektronikus zene előadásmódjáról (a kérdésebdől ítélve), még nem kéne így leszólnod a világ egyik leg innovatívabb együttesét.

Üdv.

2013. jan. 18. 20:29
 6/6 anonim ***** válasza:

A 4-es gyönyörűen összefoglalta, ehhez nehéz lenne hozzátenni.

Amúgy nagyon sajnálom, hogy Florian elhagyta a csapatot, mert a legnagyobb arc ő volt szerintem. Mondhatni, hogy Ralf és Florian volt a két vezéregyéniség :)

2013. ápr. 11. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!