Mit jelent az a kifejezés, hogy "unblock"?
Amire gondolsz az az ámblokk. Ami annyit jelent, hogy összességében, mindent egybevéve.
Az unblock, az meg angol szó, és feloldást jelent :D, de itt magyarisztánba az ámblokkot használják, hogy ha azt akarják kifejezni, hogy egy kalap alá véve valamit.
Pl. - Hogy gondoltat ezt Józsi? Csak ezt a részt viszed el?
- Á, de hogy is, ámblokk az egészet.
HKHV! mozgalom!
Köszi, jó tudni! ;)
lehet h én vagyok a hülye, de ez tök véletlenül nem német??? :SSS
am block- a blokkban
amúgy meg azt jelenti, hogy összességében...
Egyen az egész, vagy egy szóval: mindenestül. Tehát minden ami oda-, hozzákapcsolódik, odavágó.
Három nyelven beszélek folyékonyan, magyar, német és angol. De annyira francia, hogy én sem tudtam leírni.
igen nekem is inkább angol hangása van, meg ahol éltem közszájon forgott, nem annyira olvastam, hogy "en bloc".
De mivel tudok angolul, tés tudtam a jelentését, használatból, ezért nyilvánvaló volt, hohy valami más nyelvi eredetű idegenszó.
Nem tudom itt mennyire látszik, de magyarul sajnos diszlexiás voltam, és maradt nyoma rendesen.
Jó, hogy hét éves kor után tanult nyelv leírásának tanulásában, még ha előtte is beszélted is, írásban ritka, ha megjelenik. Már aki meg tudott tanulni, akár részben kinőtt diszlexiával, is egy nyelvet. Bár más módszerekkel mind a hagyományos, minden diszlexiás, is meg tud tanulni egy idegen nyelvet, aztán azon helyen írni. Nekem a német kis gyerekkorom óta ott volt, de nem a diszlexia mint probléma forrásánál beszélve, és hallva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!