Kezdőoldal » Szórakozás » Sztárok, bulvár » Marcello (Marcelo on tour)...

Marcello (Marcelo on tour) miből él?

Figyelt kérdés

Nem akarok turkálni más pénztárcájában (illetve nem is a konkrét pénze érdekel), de mivel ő már gyakorlatilag közszereplő, 71 ezer feliratkozóval, így szerintem belefér a kérdés.

Miből él, mi a munkája? Ahogy elnézem, az élete 90%-át utazással tölti, ami nem két forint. Kíváncsi vagyok, hogy ha ennyit van távol, akkor mi a munkája? Köztudott, hogy a Youtube nem fizet túl sokat, és könnyen el is zárhatja, koholt vádakra alapozva pénzcsapokat. Akik megélnek a Youtube-ból, azok is milliárdos nézettséggel, és szponzorhálózattal rendelkeznek, de még ők is panaszkodnak, hogy nem fizet jól. Nyilván ott a csoporttagsága, de ha jól emlékszem még előtte is említette, hogy mindig utazik.

Valaki tud róla valamit?

tegnapelőtt 12:37
 1/8 anonim ***** válasza:
51%

Attól, hogy valaki (köz)ismert, még nem lesz tőle közszereplő. Még egy híres ember sem feltétlenül az, és nincs rá egzakt szabály sem. Az közszereplő, akiről a bíróság kimondta, hogy az - és emiatt kénytelen eltűrni a vele kapcsolatos tartalmakat. Unásig ismételt komment már ha esetleg visszaolvasol a kérdések között, hogy a bíróság a Kulcsár Vs. Tibi atya perben kimondta, hogy Kulcsár Edina nem közszereplő ahhoz képest, hogy az életét maximálisan kiárusítja a bulvármédiában és a közösségi felületeken is.

Egyrészt tényleg nincs közöd mások életéhez, más magánszemélyekéhez sem, és ennek az oldalnak a szabályzata kifejezetten tiltja, hogy mások személyes adatát közzétedd. Nekem úgy tűnik, a kulcsszavak közé egy konkrét nevet csempésztél be.

tegnapelőtt 12:54
 2/8 A kérdező kommentje:

Nem a jogi rizsáról beszélek, hanem a valós jelentésről. A magyar bíróságot, akik szerint egy pedofil elkövető pár százezer forintnyi ejnyebejnyével távozhat, vagy egy gyerekgyilkos pár év szünet után újra szabadon gyilkolászhat, hagyjuk.

Egyébként, így szól: "A közszereplést vállaló személyeknek vállalni kell azt is, hogy mind a sajtó, mind pedig a szélesebb közvélemény figyelemmel kíséri minden szavukat és cselekedetüket, így nagyobb türelmet kell tanúsítaniuk a kritikai megnyilvánulásokkal szemben."

(Hivatalos forrás: [link]

A Youtuben való, nagyközönségnek szóló tartalomkészítést lehet, nevezni közszereplésnek. Sőt, annak KELL venni. Az itt nem mérvadó, hogy holmi bulvár, celebperes színészkedésben mivel hülyítik a népet.

Továbbá, én semmi privát információt nem osztottam meg. A valódi neve nyilvános az Instagramján, és régebbi videóiban is mutatkozott már be így.

És direkt kiemeltem, hogy nem az érdekel, hogy mennyi pénze van, hanem hogy milyen foglalkozásban dolgozik, amit azért túlzásnak tartok, hogy annyira személyes adat. Ezzel az erővel, amikor a sok mitugrász megkérdezni, hogy Azariahnak milyen cipője van, akkor az ugyanúgy szabály követnek el, mert az is személyes infó, és magánügy. Illetve akkor nem lenne itt egyetlen egy, politikusról, színészről, zenészről, influencerről, és egyéb híres emberről sem semmi, mert ott is a valódi nevükkel vannak kitéve a kérdések, ott pedig nem látok fotel-jogászkodni senkit.

Szerintem tisztelettel tettem fel a kérdést, és ha szabálysértő lenne, akkor törölték volna a moderátorok. Nem azt kértem, hogy lopakodjanak utána, vagy faggassák ki. Mindössze annyit, hogy valaki tudja-e, mert nem akarom végignézni a többórányi videóit, ahol esetleg említi.

Szakértőzés nélkül is, ha nem kaptam volna válasz, akkor megelégeltem volna annyival is.

tegnapelőtt 14:42
 3/8 A kérdező kommentje:

Egyébként közben megvan a válasz.

A "járatlan utakon" nevű weboldalon Ő MAGA, a saját, valódi neve alatt írja, hogy túrákat szervez.

Na ugye, hogy nem vagyok terrorista bűnöző? :)

tegnapelőtt 14:46
 4/8 anonim ***** válasza:
Benne leszel a következő Gyakorikérdések videójában. :D
tegnapelőtt 14:56
 5/8 A kérdező kommentje:

#4 Nem hinném, mert akkor divatba jönne, hogy mindenki direkt hülye kérdéseket tenne fel ide, csak azért hogy bekerülhessen a videóiba. Nem hiszem, hogy Radics Peti-féle Facebook idióták szintre akarna süllyedni. :D

Bár érdekes lenne, ha mesélne magáról, mert amúgy egy nagyon érdekes, szimpatikus ember. Mármint az egész működéséről, hogy hogyan szervezi a túrákat, hogy hirdeti meg, esetleg pár érdekes történetet róluk. De ezt majd ő eldönti. :)

tegnapelőtt 15:02
 6/8 anonim ***** válasza:

A Jogtáros hivatkozás csak leírja mi vonatkozik a köszereplőre. Ez nem definiálja ki az, és nem te fogod definiálni:

[link]

"A közszereplői minőség megállapítása mindig egyedi mérlegelés kérdése. Jellemzően nem az a meghatározó szempont, hogy az érintettnek mi a státusza, hanem az, hogy a közügyeket érintő nyilvános vitában önkéntes elhatározása folytán vált-e a közélet alakítójává."

[link]

"2.2. Abban az esetben, ha a nyilvános közlés a közügyek szabad vitatását érinti, az alkalmazandó alkotmányjogi mérce megállapításához szükséges annak további vizsgálata, hogy a közléssel érintett személy – az adott helyzetben – közszereplői minőségben érintett-e. Önmagában ugyanis az a tény, hogy egy nyilvános közlés közéleti jellegű, nem vonja automatikusan maga után azt, hogy az érintett személyek személyiségvédelme lecsökken. A közszereplői minőség megállapítása mindig egyedi mérlegelés tárgya. "

tegnapelőtt 15:25
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom honnan veszed, hogy a YouTube nem fizet jól.

Itt van ez a csatorna, [link] ahogy látod nincs sokkal több feliratkozója, mégis évek óta főállásban csinálja, úgy hogy egy házat kell fenntartania meg gyereke is van.

Marcello több, mint 10 évig élt Ausztriában, ez idő alatt nyílván sokat tett félre. Nem kell lakást fenntartania, csak az utazásra kell költenie, de ahogy látod azt sem luxus körülmények között csinálja. A Youtube bevételei valószínűleg fedezik a költségei nagy részét, így nem kell olyan ütemben "felélni" a tartalékait, mint másoknak, akik így utaznak.

tegnapelőtt 22:13
 8/8 A kérdező kommentje:

#6 Gumiszabály a NER haverok védelme érdekében. De szerintem amúgy sem illegális érdeklődni arról, hogy ki miből él.

#7 Nyilván az is számít, hogy ki milyen tartalmat csinál. Úgy látom, akit linkeltél az főleg oktató, és technikai jellegű tartalmakat gyárt. Marcellonak néha azért kicsúszik egy káromkodás a videói alatt, ami könnyen demonetizálhatja a videóit. De volt már példa ok nélküli megvonásra is.

Egyébként így már világos. Egyik videójában mondta is, hogy voltak olyan helyen, hogy munkáért cserébe szálltak meg. Érdekes nagyon. Bár én nem mennék bele egy ilyenbe, mert így nyugdíj sem lenne belőle, de teljesen reálisnak hangzik.

Köszi a választ! :)

tegnap 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!