Jogosan lett elítélve?
A BTS egyik tagja részegen/ittas állapotban egy elektromos scootert (amire így le lehet ülni) vezetett és elvileg elvennék tőle a jogosítványát és 5 év börtönt kapna. Szerintetek jogos?
Tiktokon akárhányszor szembejön velem ez az incidens a fejemet fogom mennyien tudatlanok. Hogy ebből baj lehetett volna. Nem ütött el senkit sem, neki sem lett baja, na de ha mégis lett volna valami?
Ha bárki RÉSZEGEN jármüvet vwezet, az kimeríti a közúti veszélyeztetés fogalmát. Az, hogy nem ütött el senkit, csak véletlen.
Mellesleg kiváncsi lennék, ha TÉGED elütött volna, kórházba kerülsz vagy megrokkansz, akkor is ennyire toleráns lennél? (Mert éppen az ilyenek, mint te szoktak olyankor lincselést követelni!
jaj remélem nem úgy jött le hogy sajnálom őt.
nem támogatom. tiktokon csomóan megvédik mert senkinek sem okozott bajt.
Szerintem Yoon-gi csak felfüggesztettet fog kapni, vagy még azt sem. Azt fogják mondani, hogy sokat tett az országért és ez enyhítő körülmény.
Sajnos a rajongói nagyon 1bitesek és kifejezetten agresszívak is, veszélyesek is lehetnek.
Már lassan három éve vagyok ARMY, de egyáltalán nem értek egyet azokkal, akik támogatják a SugaChallenge-t (azaz, hogy szembemennek a közlekedési szabályokkal, részegen vezetnek és ezt még büszkén posztolják is). Yoongi-ban ugyan csalódtam kissé, de emiatt nem fogom utálni.
Jogos az, hogy elvették tőle a jogosítványát, és hogy bocsánatot kellett kérnie: de most, hogy ez mind megtörtént, már nem tehet semmit. Annak kell örülni, hogy senki sem sérült meg. Nem fogom védeni, de azt se mondom, hogy most utáljuk gőzerővel emiatt. Nem tudom, hogy végül kap-e börtönt, de nem hinném, mert nagyon híres személy, és vannak enyhítő körülmények. Az ARMY-k veszélyes dolgokra is képesek, akkor képzeljük, mi lenne, ha Yoongi börtönbe kerülne?
Börtönről szó sincs. Véralkohol mennyiségétől függ, hogy pontosan milyen hosszú időre vonják be a jogosítványát, és hogy mekkora pénzbírságot kell fizetnie. A rolleres szabályozást egyébként 3 éve vezették be, addig nem volt jogosítványhoz kötve. Lévén egészen friss szabályozás, sokan Koreában nem is ismerik pontosan a vonatkozó jogszabályokat.
Yoongi hibázott, ez egyértelmű. Elnézést kért, vállalja a felelősséget és a büntetést, ahogyan azt kell. De a az a bizonyos Yoongi-challange a legfelháborítóbb dolog, mert az army-nak ehhez semmi köze. Kizárólag Yoongi lejáratása vele a cél, amit nyilvánvalóan nem a rajongók találtak ki.
A fő kérdésedre a személyes válaszom, (és az army válasza is egyébként), hogy teljesen jogosan lett elítélve (jogosítvány visszavonás, pénzbírság).
De azért ha szívünkre tesszük a kezünket, itthon is, Budapesten ha minden egyes rollerest/scooterest megszondáztatnánk, a fél városnak nem lenne már jogsija. Minden fiatal így jár haza buliból (pedig ez itthon is törvénybe ütközik, csak sokan nem tudják.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!