Tóth Andi miért beszél úgy, hogy angol szavakat tesz a mondataiba, meg mondatok végén hümmög, mint egy amerikai?
Azért, amiért itt is sokan teszik. Ők miért?
Gyros (igaz, ennek csak az írását nem értem. Miért nem gírosz?), de a story minek? Nagyon-nagyon sok idegen szó van itt is kérdésekben, válaszokban.
Vannak olyan agyilag csököttek, akik ilyennel menőznek. Én egyszer álltam valaki mellett, akitől kérdeztem valamit, és mondta, hogy ez a szó most nem jut eszébe magyarul, mert "már két éve élek az usában". :D Nem akartam mondani neki, hogy érdekes, az 56-os személyiség, aki 35 plusz év után hazajött Amerikából (ez a módszerváltás után volt), a tévéinterjúban amikor először megszólalt, hibátlan magyarsággal egy olyan bonyolult magyar mondatkezdéssel indított, amit akkor már a fele itthon élő nem is értett meg. :D valami "annak ellenére sem gondolom, hogy" jellegű kifejezéssel.
Csak én azt is lenézem, aki angol szavakkal menőzik, meg azt is, aki ezt kifogásolja, mert annyit meg nem ér a dolog. :D
sajnos a legtöbb magyar fiatal így beszél manapság... sőt, a 40 felettiek is kezdik átvenni ezt a nyelvhasználatot
Rosszul vagyok a "happy, oh my god, weekend, yes, deal, bestbuy, shopping, no option, chill, drink, off" stb... szavak magyar mondatokba való beépülésétől...
de nincs mit tenni, a globalizáció ezt hozza...
Én nem nézem le őket ezért, de nagyon rossz hallgatni egy ilyen beszédet.
Utolsó: én se nézem le őket,hanem inkább röhejesnek és szánalmasnak tartom. Köszi a hozzászólást amúgy, én ezeket nem tudtam, hogy ez megy,elképesztő…
Utolsó előtti: ezt írtad: “ Csak én azt is lenézem, aki angol szavakkal menőzik, meg azt is, aki ezt kifogásolja..” - ez igenis sértegetés volt, hiába lépsz ki mögüle es írod h nem es amúgy semmi közöd hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!