Igaz hogy Bud Spencer igaziból soha nem ütött meg senkit?
Azt nem hinném, hogy soha, senkit.
Egész életében szép szál nagy darab fickó volt, az ilyeneknél meg be szoktak próbálkozni a nagyon nagyon kemény legények, hogy ő is kemény-e.
"Nem voltam balhés természetű (gondolták volna?!), életemben összesen kétszer keveredtem verekedésbe: az elsőbe még olimpikon koromban, a helsinki olimpiára való készülés közben. Bolzanóban edzettünk, hogy bírjuk majd a finnországi hideget. Szinte kizárólag német ajkú emberek közé kerültünk, akik éjszaka nagy zajt csapva a szállodánk köré gyűltek, hogy bosszantsanak bennünket. Addig hangoskodtak, míg az edzőnk le nem ment az utcára, hogy udvariasan arra kérje őket, csöndesebben mulassanak, mert aludni szeretnénk.
Erre azok kihívóan becsmérelni kezdték az olasz válogatottat, és kis híján kezet is emeltek az edzőnkre. Néhányan már egy ideje hallgattuk a szóváltást, de visszafogtuk magunkat, ám ezen a ponton hárman - mind nagydarab legények - levonultunk, és ezeket a neveletlen, viselkedni nem tudó fickókat bizony elirányítottuk az ügyeletre.
Másodszor akkor kellett használnom az öklömet, amikor a római Nazionale úton hirtelen fékezésemmel ráijesztettem egy biciklis hentesre, és kis híján elütöttem. Szerencsére csak megijesztette a fékcsikorgás, de leszállt és elkezdett ordibálni velem, pedig én rögtön elnézést kértem tőle. A fenyegetései lassanként felbosszantottak, ezért kiszálltam az autóból, hogy a tudtára adjam: nehezen viselem el, ha ilyen faragatlanul a képembe ordítoznak. Amikor fölébe magasodtam, a biciklijéhez szaladt, és a bicikli kosarában kutatni kezdett a húsok közt a henteskése után! Szerencsére a pofonom (amelyet tucatnyi filmemben megismételtem) elérte, még mielőtt rám emelte volna a kést, így sikerült véget vetnem az élénk vitának."
Bud Spencer - Különben dühbe jövök - Önéletrajz (2010).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!