Mitől lesz ma egy zenész népszerű?
Szívesen foglalkoznék zenével, lennének is dalötleteim, elképzeléseim.
Azonban hogy hogyan lehet ma befuttatni egy zenét, arról sehol nem találok semmi bölcsességet. Rengeteg magyar és angol videó is van, de igazából mindegyik bullshit kivétel nélkül, amit találtam (ismerd a közönséget, minőségi felvétel stb stb, tehát ezek a tipikus nesze semmi fogd meg jól tanácsok).
De mitől függ, hogy valaki befut-e, vagy sem? Tehát ha mondjuk lenne egy Balázs Fecó szintű tehetség, aki Jásznagyanyámhónalján lakik, és megírna egy Évszakok szintű dalt - hogyan jutna el egyáltalán az emberekhez? Hogyan tudna népszerűvé válni?
Egyéni elmélet: ma már az lesz zenészként népszerű, aki alapból is a társaság központja.
Példa:
Van ez a Marics Peti (az úristenes csávó). Egy brutálisan jóképű, vagány, helyes cukifiú, akiért olvadnak a csajok. Akinek fogadok hogy a hírnév előtt is ilyen 500 like volt minden bejegyzésén, és a társasági hierarchiában a felső részen élt.
Na gondolom ő csinált zenéket, amiket kirakott. Az alapvető népszerűségének köszönhetően rögtön elkezdték nézni, hallgatni, like-olni, kommentelni, és már az ismerősi körben is egyből imádták. Elkezdték osztani, aztán futótűzként terjedhetett el így az ösztönös viselkedés alapján.
Na de ha most Balázs Fecó ma lenne 25 éves, és holnap kirakná az Évszakok dalát Youtube-ra, szerintem a lőtéri kutyát nem érdekelné - mert hát valljuk be, nem volt sem egy nők bálványa, sem egy domináns vagány.
De nagyon remélem, hogy megcáfoljátok az elméletemet!
Azért nincs sehol tuti recept leírva, mert nincs tuti recept.
De azért ehhez nem kell a legélesebb késnek lenni a fiókban, hogy magadtól is rájöjj.
Tuti recept nincs, ez nyilvánvaló. De akkor ezek szerint irányelvek sem.
"Járj fellépni": ezzel az a bajom hogy miért akarna téged fellépni hívni bármelyik szervező is, ha nem tudsz felmutatni egy érdemi közönséget. A szervezők vendégeket (és bevételt) akarnak. Ezt egy nullkilométeres előadónál nem fogják megkapni.
"Tuti recept nincs, ez nyilvánvaló. De akkor ezek szerint irányelvek sem."
Dehogynemy amiket Te magad is megtaláltál: "ismerd a közönséget, minőségi felvétel".
Én nem nagyon értem, hogy miért játszod a hülyét.
""Járj fellépni": ezzel az a bajom hogy miért akarna téged fellépni hívni bármelyik szervező is, ha nem tudsz felmutatni egy érdemi közönséget. A szervezők vendégeket (és bevételt) akarnak. Ezt egy nullkilométeres előadónál nem fogják megkapni."
Kifogást mindig lehet találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!