Melyik magyar énekesnő van a képen? Táncdalfesztivál 1969
A kép az 1969-es Táncdalfesztiválon készült.
A Fortepan leírása szerint Rátonyi Hajnalka (Rátonyi Róbert lánya), de ő nyilván nem lehet, mert a következő két képen szerepel.
Az 1969-es évnél van.
Attól tartok ezt lehetetlen kideríteni. Eleve eltűntek, megsemmisültek a TV-felvételek a 1969-es, 1971-es és 1972-es Fesztiválról.
Semmi mozgóképanyag.
Itt van egy lista, de innen sem tudom beazonosítani.
Valószínű olyan énekesnő lehet, aki ritkán szerepelt. Elég sokan voltak olyanok is, akik csak 1 Fesztiválon léptek fel, aztán "eltűntek", illetve agyon hallgatták őket.
Aztán volt a Táncdalfesztiválok döntője után néhány héttel Gála is. Ennek keretében külföldi előadók is felléptek pl Liz Brady, vagy Gigliola Cinquetti.
De a kérdésemben lévő kép, elődöntős kép, tehát nem külföldi az előadó.
Igen-igen! Ez nekem is eszembe jutott. Valóban nagyon hasonlít rá.
Igazad van abban is, hogy nem lépett fel a Fesztiválon. Ő már akkor befutott ismert és elismert színésznő volt.
Táncdalfesztiválon nem lépett fel. (de volt rá példa, hogy színészek is felléptek: pl Molnár Piroska 1966-ban, vagy Paudits Béla éppen 1969-ben, de ők huszonévesek voltak, talán még főiskolai hallgatók(f.h.-k), vagy Rátonyi Hajni, aki csak később lett színész. Jobba Gabi is énekelt Mary Zsuzsival.)
1981-ben Ernyey Béla is énekelt már befutott színészként, de én csak 1972-ig számítom a klasszikus Táncdalfesztivált.
Annak a korszaknak 1972-ben vége lett sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!