Miért lehet Magyarországon sztár valakiből azért, mert testi fogyatékos? Mosolyka Fanny, Krizbai Teca és társai
Csak nem irigykedsz? Komolyan, mitől másabbak ők, mint bárki más, vagy mondjuk az agyatlan h..lyék VV-s gyülekezete? Ha ők lehetnek sztárok, akkor az általad említetteknek is van joguk.
Ők is emberek, nekik is lehet lehetőségük arra, hogy híresek legyenek.
Mert van olyan, hogy a "nem normálisokat" elítélik, van olyan, hogy felhipeolják őket. Na ők pont ilyenek.
És 1-es! Ők nem azért lettel "sztárok", mert bárkiből lehet, hanem mert mások. És mint mondtam, sokszor elitélik őket, van amikor pedig teljesen az ellenkezője.
Fannyról kevesebbet tudok, mert az én témám inkább a látássérülés. Magam is érintett vagyok.
Tecánál egyértelműen a sajnálatra építettek a műsor készítői. Ezt hangsúlyozták a béna öltözködésével, a rettenetes frizuráival és a sminktelen arcával. Olyan tipikus vakot csináltak belőle, tehát ha ránéztél, nem az jutott róla eszedbe, hogy na, de jó hangja van, hanem az hogy, jaj szegény.
Ezzel szemben ott volt a másik csatornán az Agárdi Szilvi, mindig csinosan öltöztetve, sminkelve. Az a lány azóta is modellkedik, és ha az ember megnézi a fotóját, nem a vakság lesz az első dolog, ami eszébe jut róla, hanem az, hogy milyen csinos.
Szóval ez nagyban függ attól, hogy az adott személy, vagy a mögötte álló emberek, mint akarnak a fókuszba tenni. Magát a fogyatékosságot, és ezzel akarják úgymond a brandjét kiépíteni, vagy a fogyatékosság csak mint mellékes adalék szerepel.
A baj nem azzal van hogy felkapják őket mert vannak akik nagyon is tehetségesek
Viszont azt már inkább tartom bajnak hogy egy idő után egyik pillanatra elfelejtik őket mivel sok velük a "probléma"
Utaztatás a színpadra felkisérés sok ilyen dolog okozott problémát egy egy rendezvényen ahol dolgoztam
Ami elég szomorú
Arról nem is beszélve hogy sokszor a család is lehuzza őket😔
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!