Osváth Zsolt mbti?
Nem, ő LMBQ.
(avagy megerőltető lett volna egy kerek egész mondatot feltenned, legalább egy állítmányt, vagy tárgyat belerakva)
1: Ez a mondat nyelvtanilag teljesen rendben van.
Ld: Az ég kék? Ide milyen állítmányt vagy tárgyat raknál még be?
Szerintem egyéttelműen ENTP, esetleg ENFP (de inkább az első).
Elképesztő vitázó/érvelő képességei vannak, és mindenhez inkább racionálisan áll hozzá, mintsem elragadják az érzelmei. Pl. a Budaházy Eddás “vita”közben is végig relatíve higgadt maradt és továbbra is rendesen érvelt (pedig elég bicskanyitogató volt a helyzet), és mikor utána is rengetegen felháborodtak ezen az eseten, Zsolti még akkor is tök nyugodtan közölte, hogy ő a beszélgetég közben nem volt kiakadva, ő csak egy vitának fogta fel.
A személyiségében az extrovertált “E” szerintem egyértelmű, és az intuitívban is elég biztos vagyok, mert nagyon komplex a gondolkodása, sokat asszociál.
Az ENFP azért jutott eszembe, mert nagyon erős morális érzéke van, állandóan küzd az igazságtalanság ellen, és úgy általánosságban egy pozitív energiabomba. :D
#2: ugyan nem én vagyok az egyes (nem kötnék bele a kérdezőbe, hiszen érthető volt a kérdés), de amellett, hogy ez a mondat nyelvtanilag teljesen rendben van, nem tudok elmenni. A kiírt kérdés (így, ebben a formában) azt jelenti, hogy Osváth Zsolt mbti-e? "Az ég kék?" példamondatban a kék egy melléknév. Ha az lett volna a kérdés, hogy "Osváth Zsolt kék?", az valóban helyes lett volna. Így nem az. ("Mi Osváth Zsolt MBTI típusa?" a jó megfejtés, illetve persze számtalan más változat.)
Kérdező, légyszi, ezt ne vedd magadra (és bocsánat, hogy a témában nem fejtem ki a véleményem, elmondták már előttem, amit gondolok), én is van, hogy rövidítek így. Csak nem hívom nyelvtanilag teljesen helyesnek, ahogy a kettes tette, ez tényleg csak neki szól.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!