Sebestyén Balázsnak nem érne meg 5000 Ft-ot, hogy 80 évesen, fájó derékkal ne gyalog és tömegközlekedésen, hanem kényelmesen, autóval járhasson?
#11: Igen lehet az írásodban igazság. De honnan tudod milyendk magánéletben egymással?
Több mint 10 éve hogy lehet szerepet játszani minden nap?
#13: Őket nem hallgattam, úgyhogy nem tudom.
Ezek szerint a pénz nagy úr!
Az én megboldogult nagyapám 85 évesen is remekül vezetett, semmit nem lehetett rajta kifogásolni! Sofőr volt anno. Hiába volt remek ember, kettő ember az éjszakában kitántorgott elé az ötös úton ('60-as évek). Nem bírt megállni időben, a gyalogosok meghaltak, két évet ült. Ezután még negyven évig vezetett balesetmentesen.
(Amikor a 78 éves, amúgy vétlen papa elütötte az útra kiszaladó gyereket, pont az én papám jutott eszembe)
Miért írom ezt? Ha megadták a jogsit, ha nem, ha bevonták, ha nem, ha volt balesete az embernek, ha nem, a felelősségvállalás jogát, a felnőttséget, a józan észt (ha van) nem lehet elvenni, nem lehet felülvizsgálni. Lehetne ezer meg egy felülvizsgálat, amikor az ember ott van az autó mellett kocsikulccsal a kezében (jobb esetben kocsikulccsal...), várhatóan nem lesz ott senki, hogy ellenőrizze az iratait, vagy éppen megmérje a vérnyomását. Ott az ember, meg az alapjáraton ketyegő autó, ott már neki kell döntenie, hogy vezet-e aznap, vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!