Zsozéatya miért ment át facebookra liveolni?
lol
Erről nem tudtam. Köszi a választ :)
Nyilván megéri neki, mivel jó ideje már csak a pénz motiválja.
Ez érződött a liveok alatt is, kár tagadni.
Még ha próbálta "elpoénkodni" ezt a sub dolgot, akkor is lehetett érezni hogy valahol komolyan gondolja ezt a pénz orientált liveolást.
Gondolom cukkenbergék többet fizetnek neki mint a twitch, máskülönben nem hagyta volna ott.
Másrészt meg én egy ideje azt éreztem, hogy részben telibe szarja a közösséget aki követi, és nem azért csinálja az egészet mert élvezi, hanem ismét csak a pénz miatt.
Kicsit erőltettet is volt az utóbbi pár hónapban, kb. nyűg volt neki az egész. Különben vártam mikor jelenti be hogy elhagyja a twitchet. Anno ugyan ez volt a youtube-on is.
Pedig yt-on nem volt ritka, hogy 4-5 ezer nézője is volt, aztán twitchen az utóbbi időkben jó ha 800-1000 ember nézte.
Nem volt ritka hogy azért nyomta ki a liveot mert 800 alá csökkent a nézőszám, ez is milyen cink már..
Bár én fészbúkon már biztos hogy nem fogom követni, de belenéztem a minap és alig pár száz ember nézte csak.
Szerintem 1-2 év és végleg abbahagyja ezt az egészet, nálunk ebből nem lehet megélni hosszútávon. Ha magáért a közösségért és nem a pénzért csinálná ezt, akkor nem hagyja ott a twitchet. Ha kapni fog egy jobb munkahelyi ajánlatot, akkor zokszó nélkül abba fogja hagyni (fészbúkon is) a liveolást, ezt most megmondom neked.
#4 azért hagyjuk ezt a legendát a 6 számjegyű fizetésről.
A nagy bejelentő videója alatt spamelték a komment huszárok, hogy milliókat ad a fészbúk havonta...
Azért ennek semmi valóságalapja nincsen, szóval feleslegesen ne terjesszük már itt is a hülyeséget.
A sok nokedli már így is nyomja mindenhol, hogy zsoze 10 milliókat kapott a fészbúktól, meg havonta 1-2 milliókat fog keresni.
Ha ez igaz lenne akkor már rég lelépett volna a fél (ha nem az egész) twitch. Még azok is akik valóban a közösségért csinálják, nem a pénzért.
Szerintem zsoze az a fajta ember, akit könnyen meg lehet venni.
Gondolom mindenki emlékszik a kamu lukipakkos korszakra. Mikor a szar kínai kacatokért cserébe, amit ugye a streamereknek állítottak össze, nyomta a reklámot nekik ezerrel.
Nyilván tisztában volt vele ő is, hogy átbässza a nézőit, mert amit neki küldtek az külön volt összeállítva.
Nem egy magánszemély felrakott videókat, hogy ugyan azért a pénzért összeállított csomagot, amit ugye a streamerek ingyen kaptak csak reklámozzák a lukipakkot, mennyivel gagyibb holmikat kaptak ők magánszemélyként.
Volt is belőle botrány nem is kevés, ennek ellenére mégis tovább nyomta mert többet ért neki az a 30 ezer forintnyi szemét, mint a "becsülete" ha lehet így mondani.
Nem fikázni akarom mert csípem a palit, de nagyon pénz orientált lett az utóbbi időben. És erre 100% hogy rá fog bäszni, nem is kicsit.
Hogy miért mehetett át?
A Twitch subok nem jelentenek biztos megélhetést, főleg, hogy hullámzott folyamatosan a számuk, a facebook ellenben ha jól tudom fix összeget fizet, + nem kell állandóan mondania, hogy suboljanak fel a nézők.
Az is talán előny, hogy sokan lusták twitch-re feljárni, és ezért csak youtube-on követik, és gondolom az is egy érv volt a váltás mellett, hogy így több emberhez fog elérni. (Ami szerintem nem jön össze, legalábbis nem láttam olyan irdatlan nagy nézőszámokat nála facebookon, twitch-en egy jobb este akár 2-3000 nézője is volt, amikor coub-olt, tehát most meg az történik, hogy a twitch-es követők nem feltétlen mennek át a másik platformra csak miatta)
Tehát a kialakult twitch-es közösséget totál szét zilálta ezzel, a random nicknamekből valódi nevek lettek, tehát a gátlásosabb embereket azonnal el is vesztette a chat-ről.
Tehát összességében azért mehetett át, mert biztosabb megélhetést biztosít, viszont a hátrányokat elnézve, lehet, hogy meg fogja bánni, bár ezt csak ő tudhatja.
Scrácok, hogy őszinte legyek, azért olvastam itt meglepő dolgokat. PL a luckypack.. Azért én nem gondoltam volna róla.
Én régebben nem néztem a live-videóit, csak azokat amiket felrakott youtube-ra. Aztán mostanában ritkán benézek live-ra, sőt a gta-s liveokat mindig megnézem, mert az most nagyon bejön. Mondjuk furcsa is volt, hogy ugye fel lehet subolni havi 690 ft-ért, és bekerülsz egy csoportba, ahol megtudod nézni azokat a zenéket, amiket hallgat
élőzés közben. Plusz ugye ott rakja ki a tali infókat.
És bevallom, nekem őszintén úgy tűnik, hogy élvezi amit csinál (lehet a pénzért, aláírom), de ezt látom rajta.
Nézem ameddig tudom, mert jókat nevetek rajta. De azért tényleg érdekes dolgokat olvastam itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!