Csak én nem értem miért ilyen népszerű Billie Eilish?
Én sem szeretem, pedig aztán sosem ragaszkodtam a bravúrénekesekhez. Szeretem, ha valaki különc vagy különleges, elvont. De ez a lány számomra taszító. Nem tudom megmagyarázni, hogy miért. Na mindegy, ez szubjektív dolog, tiszteletben tartom, ha valakinek bejön.
A nagy népszerűségnek meg szerintem mindig két oka van. Az egyik a befolyásos családi háttér/kapcsolatok, tehát az üzleti oldala a dolognak, hiszen valljuk be, hiába jó valaki, sosem lesz ennyire sikeres etető kéz nélkül.
A másik meg, hogy mindig van valami aktuális trend, ami menő. Én ezt látom, hogy mostanában a tiniknél ez a "full kicsekk" életstílus dívik (tanulom a szlenget rendesen), és ebbe Billie Eilish tökéletesen beleillik, mondhatja nekem bárki, hogy nem olyan, meg hogy pont ellenkezője, de én egy hót bedrogozott kislányt látok benne, aki úgy énekel, mintha felszívott volna 3 csík kokaint. Tökmindegy, hogy ő nem ilyen, a hatás ilyen, és ez a lényeg.
Én nem vagyok a célközönsége (21 évesen világfájdalmas kistininek kicsit öreg lennék asszem) és hatalmas rajongója sem, de láttam vele pár interjút, a zenéjét szívesen hallgatom, szerintem szép hangja van, és jobban kedvelem mint több másik felsorolt előadót.
Persze ez csak a személyes ízlésem, nem állítom hogy jobb náluk vagy tehetségesebb, ehhez sokkal többet kellene élőben énekelni hallanom mindet, és sokkal jobban kéne értenem a zenéhez. De mindenképpen egy új irányt hozott be a mainstream popba mind zenei stílusban, hangzásvilágban, mind (és szerintem ez lehet a nagy népszerűség egyik főbb forrása) a rajongókkal való kommunikálásban és abban az előadói imidzsben amit nekik mutat.
Ezzel bevonzott egy csomó olyan embert, például engem is ebbe a zenei körbe, akiknek ez a részben poszt-disney Ariana Grande, Miley Cyrus, Demi Lovato, Selena Gomez, Taylor Swift, Katy Perry-féle pop nem volt a stílusa, és a közvetlenségével, a furcsaságával, azzal hogy egy lazább, kevésbé extranőies stílust képvisel és nyíltan rajong más, nála nagyobb, régebbi sztárokért sokaknak könnyebb azonosulni vele.
Most hogy ez a közvetlensége és különcsége tényleg ő maga, vagy egy tárgyalóteremnyi öltönyös mérte ki patikamérlegen a kínos nevetgéléseket és a test körvonalait véletlenül sem mutató ruhákat, azt nem lehet tudni, de a kép működik, megszólított egy réteget akiket nem szokott a mainstream zene megszólítani, ez benne az innovatív.
A zenéit a bátyjával közösen szerzik.
Én értem miért népszerű. Jó hangja van. Jól adja elő. A személyisége is jó. Régebben picit depis volt, de ma már nem. Ezt a rajongók tudják. Én is rajongó vagyok.
Régebben csak a zenéjét hallgattam, azt sem tudtam, hogy néz ki, hány éves. Semmit. Imádtam a zenéjét. Megnyugtató, vagy épp tombolós. Sokat hallottam, hogy nem kedvelik őt, így rákerestem. Elkezdtem videókat nézni róla és nem értettem miért nem kedvelik. Aranyos és értelmes lány, aki olyan mint egy 17 éves. Ez benne a legjobb. Sokat viccelődik, viszont sokszor nagyon komoly, és laza. Miközben nem. Elsőre azt hittem leszarja a világot, a véleményeket, de nem. Érdekli őt, és rosszul érzi magát emiatt. A sok gyűlölködő komment. Nem kellene gyűlölködni az embereknek. Nem tetszik? Nem kell lehordani mindennek. (nem rátok értem. Értelmesen írtatok véleményt).
A hangja legtöbbször gyengéd éneklés közben, azután pedig csak úgy átvált. Amikor simán beszél, akkor pedig olyan reggel van rekedtes. Imádom.
Én 2 éve hallgatom. Én is az Ocean eyes dalát hallottam először. Azóta ő a kedvencem. Nem vagyok depressziós. Sem a szerelemy család, bármi miatt összeomlott fiatal, aki a zenébe és a sírás a menekül. Nem. Nagyon boldog 17 éves vagyok.
Viszont én sem említeném együtt Lady Gagával. Még csak nem is egy korosztály. Akiket írtál mind idősebbek, és tapasztaltabbak. De Billie Eilishnak is eljön majd a maga ideje, amikor már felnőtt lesz és más féle dalokat fognak írni a bátyjával. Én hiszek benne, hogy jó lesz.
Ha megnézzük bármilyen énekesnek a 17 éves dalait és a 22 éves dalait. Van különbség. Felnőttek. Változnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!