Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » A trónok harca könyv érthetőbb...

A trónok harca könyv érthetőbb mint a sorozat?

Figyelt kérdés

talán megnéztem egy vagy 2 évadot annak reményében, hogy majd kitisztulnak a dolgok, de sajnos továbbra sem tudtam megjegyezni a neveket, hogy ki kicsoda, a rokoni szálakat stb. A könyvvel gondolom lassabban halad az ember, nem pörögnek úgy az események, mint a sorozatban

járt már úgy valaki, hogy nem tetszett neki a sorozat, viszont a könyvet imádta? (gondolkodom, hogy belelkezdjek-e ezek után)

2019. júl. 18. 23:41
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

A könyv sokkal több szálat mozgat, sokkal több szereplőt, mint a sorozat.

Jó könyv, talán annyi negatívuma van hogy már túlságosan elveszik a részletekben.

2019. júl. 18. 23:44
 2/10 A kérdező kommentje:
szeretem az igényesen megírt környezetet, azzal nincsen probléma, csak ne arra legyen rágörcsölve, hogy ki kinek a kije és ez okozza a konfliktust, mert nem szeretem a szappanoperát
2019. júl. 19. 00:19
 3/10 anonim ***** válasza:
78%
Akad benne bőven ilyen is, oda kell figyelni az olvasásnál. Ami nekem nem tetszett például, az a lakomák részletes leírása, fogásonként felsorolva mit fogyasztanak, és az milyen módon készült. Az ilyen túlzásokat leszámítva viszont tényleg nagyon jó a könyv.
2019. júl. 19. 00:21
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Azért egy olyan történetben, ahol a trón megszerzése múlik azon, hogy ki kinek a kije elkerülhetetlen, hogy a rokoni szálak okozzák a fő konfliktust.

George R.R. Martin megszállotja a családfáknak és az ő világában ezek vannak a legrészletesebben kidolgozva és így bizonyos szempontból ezen is van a hangsúly. A cselekmény jó részében, a történet alakulásában számít az, hogy ki kinek a rokona, hiszen a szövetségek is ezek alapján alakulnak ki (és a viszályok is).

Ha ez nem tetszett a sorozatban, akkor a könyv még kevésbé fog, ugyanis ott ez sokkal részletesebb és kidolgozottabb.

Viszont minden könyv végén van egy összefoglaló a családokról, ami segít eligazodni.

2019. júl. 19. 01:24
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Én mikor elkezdtem nézni a sorozatot még fogalmam sem volt, hogy ki kicsoda, viszomt a 4. évad után megkaptam a könyveket (mind az ötöt ami eddig megjelent), és laza 2 hónap alatt kiolvastam az összeset. Azóta nincs gondom azzal, hogy ki kinek a kije. Persze van pár olyan szereplő akikről már fogalmam sincs, de ezek inkább azok, akik a sorozatban pl egyáltalán nem jelennek meg. Szóval szerintem mkndenképpen érdemes elkezdeni a könyveket, aztán majd látod hogy mennyire tetszik. De ha nem is élvezed őket annyira, a legvégén ott vannak a szereplők házakra lebontva, tehát könnyen megtalálhatsz akárkit.
2019. júl. 19. 08:11
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor úgy látom elolvasom az első részt, aztán majd meglátom hogy tovább.
2019. júl. 19. 10:38
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
A könyv annyiból érthetőbb, hogy fejezetekre van osztva, és minden fejezet egy adott szereplővel és a környezetével foglalkozik behatóan. Átláthatóbb, míg filmen ugye egyszerre kapod a cselekményt.
2019. júl. 19. 10:43
 8/10 A kérdező kommentje:
na ez jól hangzik utolsó, köszi :D
2019. júl. 19. 13:59
 9/10 anonim ***** válasza:
Hát engem a sorozat után pofonvágott a könyv cselekménye. De nagyon. Az első évadok szorosan követték a könyveket de az utolsó 2 évad 2 szálas cselekménye után ismét új élmény volt visszatérni a 25-30 szálhoz. Imádom mindkettőt, de össze se lehet hasonlítani a könyv részletességét, de helyenként már túlbonyolított leírásait a majdnem hogy lebutított, szinte már gyerekbaráttá tett sorozattal, amit még így is jobban megcsináltak mint elvárható lett volna.
2019. júl. 21. 23:58
 10/10 anonim ***** válasza:

Szerintem érdemes elolvasni a könyveket, már csak amiatt is, hogy egyrészt a sorozathoz képest vannak benne meg nem filmesített részek, másrészt pedig a fejezetek miatt (1-1 szereplő és helyszín váltakozik) könnyebben követhetőek az események.

Az első könyv még fedi a sorozatot, de utána egyre több a különbség, az apró (és nem annyira apró) eltérések és a plusz részek száma.

2019. júl. 22. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!