Milyen pszichiátrián játszodódó/mentális betegségről szóló könyveket tudnátok ajánlani?
Figyelt kérdés
Kedvencem ilyen témában a Prozac-ország (Prozac Nation), de Sylvia Plath Üvegburája is nagyon tetszett.
Ezeken kívül még az Észvesztő (Girl, Interrupted) volt, ami a témában megfogott.
Miket ajánlanátok?
Nem baj, ha nem non-fiction.
A Száll a kakukk fészkére tervben van.
2019. júl. 13. 13:19
2/9 anonim válasza:
Virágot Algernonnak - szintén Keyes
3/9 TR75 válasza:
Az Algernonra én is gondoltam, de abban Charlie nem beteg mentálisan, hanem értelmi fogyatékos.
4/9 anonim válasza:
Ez igaz, viszont A Száll a kakukk fészkére sem kötődik olyan szorosan a pszichiátriához és a mentális betegségekhez, ezért úgy véltem, a kérdés sem ennyire szigorú. Megérdemel egy ajánlást.
5/9 anonim válasza:
Daniel Keyes könyveit én is tudom ajánlani, legutóbb a Jó éjszakát, Billyt olvastam, nagyon tetszett. Ez megtörtént eseten alapul, egy erőszaktevőről szól, akinek többszörösen hasadt személyisége van.
Szintén tetszett még Dennis Lehane-től a Viharsziget.
6/9 TR75 válasza:
A Száll a kakukk konkrétan pszichiátrián játszódik.
7/9 anonim válasza:
<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3D497549991057052%26id%3D497522981059753&width=500" width="500" height="529" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>
8/9 anonim válasza:
Bocsi. Utolsó voltam. Linkelni akartam, de valamiért nem engedte. :/ Így a író, blogger oldalát linkelem. Sok mentális problémával foglalkozó könyvet, filmet ajánl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!