Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Egy órás olvasásokkal mennyi...

Egy órás olvasásokkal mennyi idő alatt olvastok el egy 300 oldalas könyvet?

Figyelt kérdés
2019. jún. 29. 19:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Vannak emberek, akik képesek ilyen gyorsan olvasni, ez egyszerüen adottság. Elvileg lehet tanulni is, de nem mindenkinek sikerül elsajátítani.

Nekem pl általában az a probléma nyaralásnál, hogy nem tudok elég könyvet magammal vinni (a papír alapú olvasát szeretem csak), ami elég lenne egy hétre, mert egy átlagos regény nálam ritkán tart egy napnál tovább.

Egy ideje ezért ilyenkor csak olyan könyvet viszek magammal, ami olyan nyelven íródott, amit még csak tanulok, ezért jóval lassabban megy.

Ez nem érdem vagy ügyesség vagy hasonló, egyszerüen ilyen vagyok. Az egyetemen volt sok elönye, mert egy-egy tárgyra jóval rövidebb idö alatt fel tudtam készülni, mint a többiek.

2019. jún. 30. 08:29
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Egy óra alatt kb. 25-30 oldalt tudok elolvasni, mondjuk én direkt lassan is olvasok, mert hobbiként írok, és olvasás közben próbálom megfigyelni a könyv szerkezetét, a fogalmazást, mit milyen hosszan és hogyan ír le az író, hogy tudjak fejlődni valamit.
2019. jún. 30. 09:50
 13/16 anonim ***** válasza:

Én jelenleg 1 óra alatt 20-25 oldalt tudok elolvasni. Egy 300 oldalas könyvet 2-3 nap alatt (szabadidőmtől függően) befejezek.

Szerintem nagyon lassan olvasok, de minden szót magamban kimondok, esetleg hangosan olvasok (hangsúlyosan) mindezt elsősorban regényeknél szoktam, mert sokkal jobban átjön a történet, sokkal könnyebben úgymond beletudom élni magam egy regény történetébe.

Gyors olvasást lehet gyakorolni, erről van egy könyv:

[link]

(A sikeres vizsgázás titkai című könyv)

Ebben a könyvben több dolgot ismertet az olvasóval az író, többek között az is benne van hogyan sajátítható el a gyorsolvasás.

Én most 2. éves egyetemista vagyok (21F), anno gimiben csak a kötelezőket olvastam el, de azokból is csak amiket érdekesnek találtam. Akkoriban nem nagyon szerettem olvasni és nehezen is tudtam magam rávenni az olvasásra, mert gyakorlatilag 2 oldal után már majd lefordultam a székről olyan álmos lettem. Aztán bekerültem egyetemre, 20 éves lettem és nem is tudom hogyan egyszerűen mintha kicseréltek volna azon kaptam magam, hogy a Libri-ben ismeretterjesztő könyveket veszek (majdnem hetente vettem 3-4 könyvet, de többször volt hogy tucatnyit is, mindezt addig amíg spórolt pénzem engedte).

A lényeg a lényeg hogy megszerettem az olvasást, mi több a hobbimmá vált és bár még lassan olvasok szerintem gyakorlás kérdése.

Mostanában írásban is gondolkodom, elsősorban sci-fi kategóriában. :D

2019. jún. 30. 19:38
 14/16 anonim ***** válasza:
48%
Az a könyv betűméretétől és témájától függ. Ha leköt akkor akár 2-2,5 óra alatt felfalom. Ha meg csak muszályból akkor akár egy hét is rámehet.
2019. jún. 30. 22:17
 15/16 anonim ***** válasza:
Szerintem egy oldal kb 2 perc. Így 10-12 nap.
2019. júl. 7. 12:52
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok. A 10-12 nap, ha minden nap 1 órát olvasok
2019. júl. 7. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!