Számodra melyik könyv volt a legijesztőbb, amit valaha olvastál?
Hasonlóan ijesztő könyveket keresek, mint Stephen Kingtől az Állattemető. Félelmetes volt, de imádtam borzongni tőle. Lehet Stephen King is a szerzője, bár a könyveit ismerem, inkább más íróktól olvasnék.
Előre is köszönöm!
Stephen King Végitéletét vagy Dean R. Koontz
Az eljövetel vagy Joe Hill
Spóra javaslom olvasásra
Csak egy árnyék
A lélek legsötétje
Ne nézz a szemébe
Ellopott babácskák
Mindig is éjjel lesz
Mi tettél, Oliver?
Stephen Kingtől az Az, mint ijesztő horrorkönyv?? Hááát... nem is tudom.
Nagyon jó könyvnek tartom, King remekül tud mesélni, nagyszerűen kidolgozottak a karakterei, és Pennywise méltán híres horrorikon, de, hogy félelmetes könyv lenne?
Én huszonéves fejjel olvastam először, nem volt rajtam a retroszemüveg, mint sok keményvonalas King rajongón, ezért érzem úgy, hogy objektíven tudok erről véleményt formálni: szerintem ebben a könyvben egyszerűen elsikkadtak a horrorjelenetek. Annyi karaktert kell felépíteni (két változatban is) és nekik mindnek külön-külön sztoriszálakat írni, hogy a horrorisztikusnak szánt jelenetek között egyszerűen túl sok idő telik el, és ezalatt a feszültség mindig elszáll. Ez a gyermekbetegség pedig a 2017-es filmverzióra is rányomta a bélyegét, és már ott se értettem, hogy miért a filmverzióra köpködnek, amikor maga a könyv is ugyanezzel a hibával küszködött.
Egyszóval én nagyon is jó könyvnek tartom az Az-t, de az számomra elsősorban inkább dráma, mintsem horror.
Egyébként csak, hogy ajánljak is valamit: Susan Hilltől A fekete ruhás nő. Ugyan nem a legijesztőbb könyv a világon, de okozhat egy kis kellemes borzongást :)
25/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!