Érdekelne a véleményetek, ha ma lenne nagy könyv választás (ami 2005-6 környékén volt) ma mi kerülne be a top10-be vagy ma mi a legismertebb topes könyv?
Én írtam többet is, pl Tolkien-t.
Amúgy sose a népszerűségük alapján olvasok könyveket.
Oké. És? :D
Mindenkinek más az ízlése, és ez a szép.
Én az alapján válogattam ki a top 5-öt, amit írtam, hogy mennyire élveztem olvasni őket. Mindegyiket többször is olvastam. Szórakoztatók egyben elgondolkodtatók.
Míg a linkelt top10 nem annyira a szórakoztatás miatt top10. Például ott van Orwell '84-e. Egyértelműen nem szórakoztató kikapcsolódás. Ellenben, nagyon jó könyv.
És így lehetne tovább, ha a sorrend felállításában nem a szórakoztatás, hanem mondjuk a nyelvi megformáltság, írói bravúr, vagy elgondolkodtató témaválasztás a szempont, akkor nyilvánvalóan más lesz a lista.
És egyébként a listán szereplők közül nagyjából mindet olvastam, csak számomra nem ez a lista.
Jaaa, meg, ha az alapján válogatták ki ezt a bizonyos listát, hogy hányan olvasták az adott könyvet, akkor az egy cseppet sem mérvadó. Nagyon sok közülük, (Egri csillagok, Szent Péter esernyője, van ahol a '84 is) kötelező olvasmányok, így az is olvasta őket, aki amúgy más könyvet sose vett még a kezébe, csak azt ami muszáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!