Szerintetek nem veszélyes dolog gyerekeknek darknetről szóló könyvet írni?
Berg Judit Drifter c. könyvének csak a borítóját és a tartalmát láttam, nem tudom mennyire mennek bele, de szerintem még megemlíteni se nagyon kéne ilyet gyerekkönyvekben.
Úgy tudom inkább kamaszoknak szól, így még veszélyesebb, mivel ők már aktívan használják a netet és elég csak rákeresniük mi is az a darknet, aztán felrakják a Tor böngészőt, onnantól meg elég súlyos dolgokba keveredhetnek.
Informatikus lévén van rálátásom a területre és ez pont nem gyereknek, de még minden felnőttnek se való dolog, főleg ha valami olyat lát rajt amit nem tud egykönnyen feldolgozni.
Ha mondjuk a deepweb vagy a hackerek lenne a téma, az még úgy beleférne, de a darknet azért köztudottan a bűnözők terepe.
Ha egy gyereket eleve erre vezet a kíváncsisága, az enélkül a könyv nélkül is oda fog találni. Legfeljebb nem egy délutánba, hanem egy egész hétvégébe kerül neki a dolog és egy (feltételezem) összeszedett leírás helyett sok hiányosból fogja összelegózni hozzá a tudását.
Nem mintha a szülők nagyon odafigyelnének, mit művel a gyerek online. Informatikusként tudnod kell, hogy a piacon kapható eszközök és szoftverek mindegyike kínál szülői felügyeleti funkciókat és bizonyára azt is, hogy egészen pontosan senki nem használja őket, talán az átlagnál felelősségtudatosabb informatikus szülőket leszámítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!