Könyvet írok, de nem tudom hogyan oldjam meg a következőt?
Az egyik főszerepet betöltő lánynak a fejében létezne egy másik személy,aki néha átveszi a lány fölött az irányítást. De addig ők a fejükben párbeszédet folytatnának.Hogy tudnám világossá tenni hogy magával beszél,és anélkül hogy folyton oda írnám:
Mondta xy. Válaszolta xy
Dőlt betű?
Pár könyben láttam már, hogy így oldották meg.
Ha ketten folytatnak dialógust, eleve nem kell mindig odaírni, hogy mondta ez meg mondta az, hiszen nyilvánvaló, hogy előbb az egyik beszél, aztán a másik. A közbevetések ott inkább az olvasás ritmusát szolgálják, egyúttal bemutathatják a szereplők egyéni habitusait (pl. valaki a hajába túr, más az ujjait tördeli, a harmadik gyakrabban hümmög az átlagnál stb.). Ha egy másik személyiség átveszi az irányítást, játszatsz azzal, hogy a rá jellemző viselkedésminták kerülnek előtérbe. Emellett a lány adhat neki nevet, és akkor már azt használhatod a párbeszédekben.
Tudom ajánlani Daniel Keyes Ötödik Sally című regényét. Abban a főszereplő nőnek öt különböző személyisége van, és hogy még cifrább legyen, E/1-ben meséli a történetet az egyik személyiség.
Igen, amikor a másik lány beszél, mindig használhatsz dőlt betűt. Meg ne csak azt írd, hogy mondta-válaszolta, mert ez elég unalmas.
"- Hagyj békén - ordított bele a sötétbe a lány."
"- Nem, nem nem! - tépte a haját, és felült az ágyán."
Ezeket csak most rögtönöztem, de hasonlóképpen is meg lehet oldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!