Harry Potter: Siriusnak két háza is volt? Akkor Harry mind a kettőt megörökölte, nem? Mégsem hallottunk róla többet, szerintetek miért?
Elkezdtem újra olvasni a főnix rendjét és megakadt a szemem egy apróságon.
(Harry és Sirius a Black családfát tartalmazó falikárpitot tanulmányozzák)
– Te nem vagy rajta, Sirius – állapította meg Harry, miután alaposabban szemügyre vette a családfa egyes ágait.
– Rajta voltam – felelte Sirius, és egy kis, kerek, fekete szegélyű lyukra mutatott, amit mintha cigarettával égettek volna a szövetbe. – A kedves jó anyám eltávolított engem, miután megszöktem itthonról – hallgassátok Siport, sokszor elmotyogja a történetet.
– Megszöktél itthonról?
– Tizenhat éves koromban – bólintott Sirius. – Elegem lett.
– És hova mentél? – kérdezte nagy szemeket meresztve Harry.
– Apádhoz – felelte Sirius. – A nagyszüleid nagyon jók voltak hozzám. Jószerével örökbe fogadtak. Szóval eleinte apádnál tanyáztam a szünidőben, aztán mikor tizenhét lettem, vettem magamnak saját házat. Alphard bácsikám csinos kupac aranyat hagyott rám – valószínűleg azért, mert őt is kiutálták innen. Egyszóval attól fogva a magam lábán álltam, de minden vasárnap Mr. és Mrs. Potter vendége voltam ebédre.
A Sirius a Grimmauld tér 12-t örökölte - ezt világosan kimondja - miután az anyja és testvére is meghalt. Azonban a fenti részletben egy másik házról is beszél, de a végrendeletében - amit Dumbledore mond el Harrynek - nem említi. Szerintetek miért van ez? Az írónő egyszerűen elfeledkezett róla, vagy esetleg a későbbiekben nem állt Sirius tulajdonában?
Mert akár ez a másik ház is jó búvóhely lehetett volna, amikor Harryék rejtőzködtek - a Halál ereklyéiben.
Az elég valószínűtlen, hogy elkobozták volna, amikor börtönbe került, hiszen a banki széfjét is érintetlenül hagyták - ezt biztosan tudjuk az első leveléből, amit Harrynek írt, hiszen említi, hogy innen utaltatta át a pénzt a Tűzvillámra. Az is biztos, hogy nem albérlet volt, mert konkrétan azt mondta, hogy vette a házat.
Amiatt is valószínű, hogy végig a tulajdonában volt a ház, hogy amikor azt hitte a harmadik kötetben, hogy bizonyítani tudják az ártatlanságát, akkor megkérte Harryt hogy költözzön hozzá. Nem valószínű, hogy itt a Grimmauld tér 12-re gondolt volna, hiszen oda soha nem akart visszatérni. Legfeljebb azt tudom elképzelni, hogy a szökése után adta el a házat, mert szüksége volt pénzre, de ez is furcsa lenne, hiszen eladhatta volna a szülei házát is.
Köszönöm mindenkinek a válaszát! :) Mindenkinek járt a zöld kéz. Személy szerint én nem hiszem, hogy a börtönbe kerülése miatt elkobozták volna, mivel a banki széfjét sem foglalták le (sem az örökségét a Grimmauld tér 12 -őt, bár lehet nem is tudták volna elvenni, a sok bűbáj miatt)hiszen, megtudta rendelni Harrynek a tűzvillámot.
Talán később eladta, vagy az írónő valóban megfeledkezett róla, de hát van ilyen :) Ettől még az egész sorozat lenyűgöző, én imádom.
Az biztos, hogy nem ott bújkált. Valami különleges,színes madárral üzent egyszer Harrynek, nem? Akkor valószínűbb, hogy egy déli országban bújt meg.
A ház, meg ha meg is maradt érintetlenül, 12 év alatt ott állt elhagyatottan. A bútoroknak gondolom nem tettek jót télen a mínuszok, a ruháknak a beköltöző moly lepkék, az élelmiszereknek is lejárt valószínűleg a szavagossága. Lehet elment oda egyszer, látta, minden milyen állapotban van, aztán ami olyan volt, hogy bírta az éveket - mondjuk olyan fénykép, ami be volt keretezve -, azt elhozta. Vagy levelet, amit Lily írt neki azt vagy innen szerezte, vagy magánál tartotta a börtönben is.
"Mindenkinek járt a zöld kéz" Akkor én mégis miért vagyok 40%-os?
Utolsó, az már a negyedik részben volt. Én arról beszélek, amikor Pulipintyet küldte, az első levelére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!