Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Létezik hasznos mutáció vagy...

Létezik hasznos mutáció vagy testi elváltozás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tudom, hogy elsőre hülyén hangzik a kérdés. :D Hobbi szinten egy fantasy történet írogatásával foglalkozgatok, és érdekelne, hogy van-e ilyen. Nem akarok túlságosan elszállni a valóságtól, mert már van 1-2 fantasy elem, amit kiválasztottam, és ez túlságosan is más irányt venne, ezért nem passzolna oda. (Mármint ha túlságosan irreális lenne. :D )

Szóval azt szeretném kérdezni, hogy volt már példa bármilyen testi elváltozásra, aminek csak pozitív hatása volt? Bármit, amit el lehet képzelni, mondjuk valaki lassabban öregedett, és így elélt 130 éves korig(tehát nem feltétlenül szemmel látható elváltozásra gondolok, hanem valamire, ami nem éppen megszokott az emberi biológiánál), vagy gyorsabban nőtt a haja, lassabban a körme, stb..

A történet szempontjából arról lenne szó, hogy a modern világban van egy nemesi család(jobb kifejezés híján nevezzük így), ahol születik egy lány, akinél van valamilyen elváltozás, és mivel a család eléggé vallásos, babonás, megszabadulnak a gyerektől, majd ahogy felnő, kiderül, hogy az az elváltozás hasznos lenne az emberiségnek, ezért elkezdenek rajta kísérletezni, hogy rájöjjenek a titok nyitjára. Ez igazából nem a főtörténet, csak egy mellékszál,(mint mondtam, ez egy fantasy történet) viszont a másik főszereplővel való kapcsolatában fontos lenne, ezért nem akarok egy újabb nagy fantasy elemet belevinni(a rúnák és az isteni hatalommal bíró egyének mellé, amik a fősztorit meghatározzák).

Azért írtam ezt a kérdést a könyv kategóriába, mert nem ragaszkodok feltétlenül a mutáció jellegű dolgokhoz, ha esetleg valakinek van jobb ötlete. :D

Előre is köszönök bármilyen értelmes választ! :D

2019. jan. 3. 15:22
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Csak hogy képben legyél az evolúció és a mutáció fogalmával:

Adott a kék tenger barna halakkal.

Ha random mutációk segítségével létrejön egy piros és egy kék színvariáns, akkor a piros jóformán egyből eltűnik, mert a ragadozók könnyen észreveszik a piros halakat, akik így nem tudnak szaporodni, a kékek meg elterjednek s ki is szorítják a régi barnát, mert őket nagyon nehéz észrevenni.

Ugyanez a sztori a barna sáros erdei patakban nem így nézne ki. Ott a kék is a piros sorsára jut, mert az is feltűnő, és marad a barna szín, mint régen.

Az embernél pl a kék szem is mutáció. Nem az a kifejezetten hasznos fajta, hanem inkább csak szép.

Vagy ott a polidaktilia.

Mivel fantasy storiról van szó, szerintem lehetne valami az állatvilágban tényleg létező, de az embernél már nem jelenlevő dolgot belevinni.

A mexikói axolotlnál például nem heg képződik a levágott testrészek helyén, hanem az adott végtag vagy szerv teljes épségben visszanő. A vágás közelében lévő sejtek visszaváltoznak őssejté, és újraépítik az elvesztett végtagot. Ez nem is látszik ránézésre, de azért valjuk be eléggé hasznos lenne az emberiségnek. Fagyási sérülések, kutyatámadás, darálóba szorult ujjak, stb. Milyen lenne már, ha nem kellene használhatóvá foltozni egy szétroncsolódott kezet, ami aztán úgy néz ki ahogy, hanem elég lenne csak várni pár hónapot, míg visszanő? Mint ahogy várod, hogy egy törés vagy a császármetszés helye gyógyoljon meg.

2023. máj. 20. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!