Valaki olvasta itt a Jégviráglányok c. könyvet?
Engem teljesen magával ragadott a könyv. Annak ellenére, hogy soha nem voltam anorexiás, abszolút átéreztem a főszereplő helyzetét.
Egy dolog viszont rettenetesen bosszantott benne: a szülők. Szabályosan forgott tőlük a gyomrom. Megpróbáltak úgy tenni, mintha törődnének a lányukkal, azzal hogy terápiára járatták és szanatóriumba küldték, pedig világos, hogy valójában csak teherként tekintettek rá. Fel sem tűnt nekik, hogy az örökös balhézással csak még mélyebbre lökik a szakadékban, és hogy pont EZ az, ami tönkreteszi őt. Képtelenek voltak felfogni, hogy attól, mert néhány kilóval többet mutat a mérleg, még nem lesz jobb a lányuk állapota, mert nem ez az, ami számít. Konkrétan végignézték, ahogy megőrül a gyerekük, és még csak meg sem próbálták megérteni, hogy mi játszódik le a lányban, mert azt hitték, hogy ordibálással, számonkéréssel és a testsúlya méregetésével majd megoldódik a probléma.
Téged nem zavart a szülők folyamatos tehetetlen vergődése, ez a "segíteni-akarok-meg-nem-is" állapot?
Èn àtèltem ugyanazt mint a fōszereplō. Az èn szüleim is azt hittèk hogy a gyógyulàst ès a jóllètet egy szàm jelenti. Nem. Fel akartam hívni a figyelmüket hogy nem vagyok màr kisgyerek, de azèrt szüksègem van a szüleimre! Apàm volt hogy azt se tudta èppen hanyadikba jàrok vagy mit szeretek, mi èrdekel. Neki egy volt a lènyeg, hogy teljesitsek. Mindig, mindent es 100%-osan. Ha nem akkor rossz volt a hangulat, màr egy-egy 4-èrt is, ugy ereztem mindig a szeretetet csak a teljesitmennyel erdemlem ki, azta ez lett a kajanal is, hogy csak akkor erdemlem meg ha teljesitettem aznap. Neha volt hogy vacsoranal meg is jegyezte h hat nem mintha ma megèrdemelnèd, nem csinaltal semmit.
Azota felnottem 24 vagyok màr, talpra alltam, önàlló lettem, de mèg mindig hordozomm magamban az akkor szerzett sèrülèseket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!