Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Harry Potter: Az amerikai...

Réniá kérdése:

Harry Potter: Az amerikai varázsvilágnak, milyen pénzneme van? Tett-e Rowling említést róla?

Figyelt kérdés
Mivel a brit varázsvilágnak galleonjai, knútjai és sarlói vannak, gondolom az Észak Amerikában lévőknek is lehet valami hasonló. Vagy nem? Érdekelne, hogy az írónő, osztott-e meg erről valamilyen információt.

#könyv #Harry Potter #fanfiction #Legendás állatok és megfigyelésük #amerikai varázslótársadalom #máguspénz
2018. nov. 24. 16:58
 1/6 anonim ***** válasza:
Én vagy 20-szor olvastam az egész sorozatot és nem tudok ilyenről.
2018. nov. 24. 20:27
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ :) Igen a sorozatot én is nagyon sokszor kiolvastam, és valóban nincs említés róla. Viszont a Legendás állatok és megfigyelésük film miatt, gondoltam nem-e jelent meg Rowling oldalán erre vonatkozó információ.
2018. nov. 25. 07:25
 3/6 anonim ***** válasza:
0%

Ó,nagy HP rajongók,hát a csokibébékát,a varázsseprűt,a tankönyveket,a varázseszközöket miből veszik?!

[link]

Ott is nem csak a "sárvér,kevertvér,aranyvér" számit,hanem a pénz is!

Alapból a munkáért pénz jár ;Weasleyék (is) abból élnek.

De a Potter családnak mesés vagyona van a Grinksgottsba,de arra nem derűl fény miből!Harry anyai nagyszülei nem élnek,Potter vérvonal sose kerül szóba....

2018. nov. 25. 08:26
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Dragot (és Sprink, mint váltópénz). Pottermore-on említette egyszer, de nem mondott róla ennél többet:

[link]

Itt is leírják amúgy:

[link]

2018. nov. 25. 10:07
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat, az utolsó valóban hasznos volt :)
2018. nov. 25. 10:23
 6/6 anonim ***** válasza:
35%

Nem nagyon emlékszek, hogy osztott meg róla valamit. Ivermornyba, a hivatalos amerikai varázsló iskolában nem tudom említi-e, de szerintem nem.

[link]

2018. nov. 26. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!