Az embereket többségben miért nem érdeklik a könyvek?
Én későn kezdtem rendszeresen olvasni (20+ évesen), de szeretek, manapság (30+ évesen) viszont időm nem sok jut rá, mert választanom kell, hogy a kevés szabadidőmben én magam írok, vagy mások regényeit olvasom.
Azért a tömegközlekedésen nap mint nap elég sok embert látok olvasni. Van, aki könyvet fog a kezében, mások meg e-book olvasót. De én magam például leginkább a telefonomon szoktam olvasni, hiszen az is tökéletes erre a célra, és úgyis mindig nálam van.
Az itteni könyvek kategóriát meg régebben szívesen látogattam, de aztán túl sok lett itt a tini a nekik szánt irodalommal, én meg lekoptam, mert nem érdekelt. Öreg vagyok én már ehhez. :) A Harry Potter kérdések özöne se hoz lázba. Anno ugyan olvastam, tetszett, de rég volt, jó volt, számomra azonban elmúlt a varázsa. Stephen Kingtől világ életemben ódzkodtam, ő is népszerű (volt?) itt a kérdések között, nekem viszont nincs mit hozzászólnom. Ez csupán pár ok (de lenne még több is) arra, hogy én miért csak havonta kb. egyszer nézek be ebbe a kategóriába.
Szerintem az lenne az ideális, ha nem lenne kijelölve egy könyv sem, ami kötelező és mindenki érdeklődése szerint válogathatna. Pl. megadnák, hogy idén x könyvből várnak olvasónaplót.
Maximum a műfaj lenne irányadó, de azon kívül is legalább a fele szabadon választható, szóval nincs műfaj korlátozás.
Műfajoknál meg tényleg mindent érintő lenne, romantikustól, a tudományos ismeretterjesztőig.
Vagy lusták keresni azt ami esetleg érdekelheti őket, vagy csak buták hozzá. Most őszintén, van aki alig tud magyarul leírni normálisan egy mondatot. Az ilyeneknek a szövegértéssel is simán lehetnek gondjaik, tehát nem fárasztják magukat olvasással.
Engem nem érdekeltek a könyvek, amíg a kötelező olvasmányokat próbálták lenyomni a torkomon. Hidegen hagytak, nem érdekeltek, 1-2-be beleolvastam de 3-5 oldal után letettem, és nem is emlékeztem mi történt a könyvben, mert nem érdekelt. Eszembe se jutott, hogy mást is lehet.
Amint felfedeztem, hogy van élet ezeken túl, lehet szórakoztató is az olvasás ha én magam választok, elkezdtem élvezni az olvasást. Ez kezdődött el 15 éves koromban a nagymamám romantikus regényeivel:). Az első hónapok után pedig rátaláltam egyre több és több olyan szerzőre akiknek a munkásságát imádom. (Stephen King, Dean Koontz, Robin Cook, Anne Rice, G.R.R. Martin, Darren Shan, Clive Barker, James Herbert, Neil Gaiman, Jodi Picoult, Karin Slaughter és még sorolhatnám...több száz van már otthon és folyamatosan gyarapodott a kis házi könyvtáram az elmúlt 17 évben:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!