Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szeretnék írni egy könyvet,...

Szeretnék írni egy könyvet, de hogyan?

Figyelt kérdés

15 éves vagyok és az ihletet onnan kaptam, hogy imádok olvasni és csomó izgalmas könyvet elolvastam már.

Korábban már belekezdtem egy pár könyvbe, de valahogy egyik se tetszett. Most nemrég ismét elkezdtem egyet és eddig nagyon tetszik. Ha mégsem sikerül befejezni ezt a története se, akkor mit csináljak, hogy végre befejezzek egyet? Pedig ihlet az van bőven. Légy szíves segítsetek!

2010. jún. 21. 18:26
 1/9 anonim ***** válasza:

Szia!:)

Úgy érzem, mintha csak a nevemben szóltál volna. 16 éves vagyok, nagyon sok könyvet elkezdtem én is gépen és füzetbe írni, de valahogy mindig elvesztettem az érdeklődésemet a sztori iránt, meguntam és abba hagytam. Most már több kisregényem is van, mert több könyvből is tudtam ihletet meríteni...

Ha kigondoltál egy jó sztorit, mindig az elejére és a végére koncentrálj, hogy hol kezdődik és hogy fog végződni! Aztán ahogy írod, kibontakoznak majd lassan a dolgok és könnyű lesz a végére érni, mert minél hamarabb azt akarod már leírni, ami megvan:) Olyan témára koncentrálj, amiből több ötleted is van, csak még nem tudod összerakni, mert akkor ez írás közben magától összejön majd! Remélem segítettem valamit, írj hogy haladsz, és szívesen elolvasnám az alkotásokat:)

2010. jún. 21. 18:55
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi, sokat segítettél. Az előző könyvekkel (kezdeményekkel) az volt a baj, hogy olyanról akartam írni, amikben sok ismeretlen dolog volt számomra. Pl.: olyan helyszíneket választottam, amiket nem is tudtam hogy néznek ki.
2010. jún. 21. 18:59
 3/9 anonim ***** válasza:
60%
Én elkezdtem és be is fejeztem. Egy igazi író nem adhatja föl.
2010. jún. 21. 22:44
 4/9 anonim válasza:

olvass sokat...:)

ajánlom Sephen King- Írásról c. könyvét az eleje az önéletrajzos, ha nem szereted Kinget, akkor csak lapozz át pár fejezetet a a gyerekkorárólésstb:D

Közepénél megtanállod a tanácsokat az íráshoz.

Jó munkát, és szórakozást kívánok!:)

17perL

2010. jún. 24. 16:11
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi, sokat szoktam olvasni.
2010. jún. 24. 16:56
 6/9 anonim válasza:
regenyiras.net
2010. jún. 24. 23:45
 7/9 anonim ***** válasza:
ja...én is pont így vagyok vele...az ihlet is megvan...csak nincs elég kis sztori, h egy egész konyvet kikerekítsek belole.
2010. júl. 7. 21:49
 8/9 anonim ***** válasza:
Én most írok egy könyvet mindjárt végzek is vele. Nekem is voltak hullámvölgyek amikor két hétig rá se bírtam nézni az írásomra mert már annyira untam. de gondoljatok arra h másoknak mekkora öröm lehet elolvasni amit ti írtatok és lehet h ti unjátok meg minden de más fejében nincs az ami a tiétekben. ezzel azt akarom mondani h ne adjátok fel.....KITARTÁS!!!
2010. júl. 10. 12:45
 9/9 anonim válasza:
Én 14 éves vagyok,és én is próbáltam már egy párszor könyvet írni,és velem is mindig ez történt.Most megit elkezdtem írni egyet.Egyelőre tetszik,és megpróbálok kitartani mellette.Remélem ezt sikerül befejeznem.
2010. aug. 11. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!