Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Egy könyvet írok egy ateista...

Egy könyvet írok egy ateista és egy keresztény tini párosról. Miket írhatnék bele?

Figyelt kérdés

Ez egy másik, egy középiskolás osztályról szóló könyvem egy mellékszála lesz. Két fiúról szól, akik egy szobában laknak (a koleszon belül). Nagyon jó barátok, teljesen megbíznak a másikban, csak ugye teljesen különböző világnézettel. Úgy tervezem, hogy nem túl hosszú, és többnyire rövid fejezetekből fog álni, legtöbbször egy halvány tanúlsággal a végén, nem kevés komédiával megfűszerezve. Mivel egy ilyen komoly társadalmi témát dolgoz fel, úgy szeretném megírni, hogy az abszolút semmilyen világnézetű embert ne sértsen meg.

A lényeg: van valami ötletetek, amivel bővíthetném, vagy valami tanácsotok, amit jobb, ha nem írok bele, vagy akármilyen tippetek hozzá?

2018. júl. 28. 17:03
 1/4 anonim ***** válasza:

Egy beszélgetés az élet értelméről, arról, hogy mi a szerepünk a világban nagyon bele kívánkozna.

Mindenképpen érinteném a tolerancia kérdését, vallási, kulturális, nemi-identitásbeli vonatkozásokban is, mert ebben lehet köztük érdekes vita.

Felmerülhetnének bioetikai kérdések (környezetvédelmi etika, más fajok életesélyei, abortusz, eutanázia, túlnépesedés, tömeges szegénység-hez, esélyegyenlőtlenséghez való viszony).

Felmerülhet a globalizációhoz, az emberiség nagy családjához való viszony, rasszizmus, idegengyűlölet.

Ezekben mind szerepet játszhat a világnézeti eltérés.

2018. júl. 31. 10:31
 2/4 anonim válasza:
Szerintem szerepeljenek benne, szerepelhetnének benne más vallásúak is. Minél többféle és kibontakozhatna valami egyetemes vallás, ami minden más vallással kompatibilis, az emver igaz vallása.
2018. aug. 6. 17:59
 3/4 anonim ***** válasza:

Ööö szóval arról szólna, hogy 2 fiú barát végig csak beszélget filozófiai témájú dolgokról?

Te ugye lány vagy?

2 fiú elmegy meccsre, kirándulni, bicajozni, sárkányrepülni, paintballozni, lányokkal bulizni, tudom is én, miközben öt szót nem szólnak egymáshoz.

2018. aug. 7. 18:20
 4/4 A kérdező kommentje:
Tudtam, hogy valaki lánynak fog nézni X'D Igazából nem, én fiú vagyok. Nem, nem arról szólnak a terveim, hogy a két szereplő beszélget egy szobában, inkább egy átlagos fejezet egy átlagos felvezetőből, komédiás cselekvényből, és egy komoly lezárásból állna. Úgy tervezem, hogy a fejezetek folyamatosan komolyodnának, amég a könyv vége egy enyhén felkavaró és tragikus/dramatikus befejezéssel zárnám. Egyébbként célközönségül fiatal felnőtteket céloznák meg. És azért férfi mindkét főszereplő, mert karakterjellemeket, amiket kitaláltam nekik, nehéz lenne átkonvertálni egy lány karakterbe (a félreértések elkerülése végedt szólok, hogy ezzel nem arra akarok célozni, hogy egy női karakternek nem lehet, vagy nem vagyok képes olyan személyiségez adni, mint egy férfi karakternek) És továbbá, tudom, hogy eddig senki nem feltételezte, de nem, nem tervezem azt, hogy a két főszereplő közelebb kerüljön egymáshoz, mint legjobb barátok (egy szóval nem lesz Yaoi)
2018. aug. 9. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!