Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen rövidebb könyveket...

Milyen rövidebb könyveket (novellákat? ) ajánlotok?

Figyelt kérdés

Nem vagyok az a nagy olvasómoly, nem is csinálom gyakran ezért ilyen 1 délutánosokat, 200 oldal körülieket keresek

Amit legutoljára olvastam az Jack Londontól A vadon szava

Most az Esti Kornélt szeretném

Horrort, krimit, ilyesmiket nem szívesen olvasok

2018. júl. 10. 23:45
 1/4 TR75 ***** válasza:

Schäffer Erzsébet könyvei? (bár szerintem egy szuszra elolvasni egyet is közülük elég tömény).

Vagy Jack Londonhoz hasonlóak például James Oliver Curwood könyvei, szintén rövidkék.

Vojnich Ivántól a Zuhatag és a Zuhatag visszatér

Sheila Burnford: Hihetetlen történet

Ha a sci-fi nem kizáró ok, akkor Ray Bradbury novellái jó kikapcsolódás lehet (nála elsősorban a hangulaton van a hangsúly, és a filozofikus gondolatokon. Nem töményen, hanem gondolatébresztőként).

Kir Bulicsovtól a Kettészakított élet (szintén inkább a filozófikus vonal).

Esetleg megpróbálkozhatsz Edgar Allan Poe-val is, ő inkább misztikus/nak tűnő/ novellákat írt, amikben gyakran van rejtély, amit ki kell bogozni, nála nem szokatlan, hogy a misztikusan induló történet nagyon is földhözragadt magyarázatot kap.

Rejtő Jenő könyvei is gyorsan elolvashatóak, kalandosak, humorosak (Az elátkozott part, A három testőr Afrikában, A tizennégy karátos autó és stb.)

2018. júl. 11. 02:39
 2/4 anonim válasza:

Karinthy humoros novellái nagyon jók! Nagyon könnyedek, fogyaszthatóak, ugyanakkor súlyos kérdésekről szólnak.

Babits - A gólyakalifa ez egy rövid regény, de annál jobb! Életreszóló élmény.

Kafka elbeszélések

Stefan Zweig - Sakknovella

2018. júl. 11. 08:59
 3/4 anonim ***** válasza:

Árvácska

E.T.

2018. júl. 11. 11:13
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat
2018. júl. 11. 23:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!