Milyen rövidebb könyveket (novellákat? ) ajánlotok?
Nem vagyok az a nagy olvasómoly, nem is csinálom gyakran ezért ilyen 1 délutánosokat, 200 oldal körülieket keresek
Amit legutoljára olvastam az Jack Londontól A vadon szava
Most az Esti Kornélt szeretném
Horrort, krimit, ilyesmiket nem szívesen olvasok
Schäffer Erzsébet könyvei? (bár szerintem egy szuszra elolvasni egyet is közülük elég tömény).
Vagy Jack Londonhoz hasonlóak például James Oliver Curwood könyvei, szintén rövidkék.
Vojnich Ivántól a Zuhatag és a Zuhatag visszatér
Sheila Burnford: Hihetetlen történet
Ha a sci-fi nem kizáró ok, akkor Ray Bradbury novellái jó kikapcsolódás lehet (nála elsősorban a hangulaton van a hangsúly, és a filozofikus gondolatokon. Nem töményen, hanem gondolatébresztőként).
Kir Bulicsovtól a Kettészakított élet (szintén inkább a filozófikus vonal).
Esetleg megpróbálkozhatsz Edgar Allan Poe-val is, ő inkább misztikus/nak tűnő/ novellákat írt, amikben gyakran van rejtély, amit ki kell bogozni, nála nem szokatlan, hogy a misztikusan induló történet nagyon is földhözragadt magyarázatot kap.
Rejtő Jenő könyvei is gyorsan elolvashatóak, kalandosak, humorosak (Az elátkozott part, A három testőr Afrikában, A tizennégy karátos autó és stb.)
Karinthy humoros novellái nagyon jók! Nagyon könnyedek, fogyaszthatóak, ugyanakkor súlyos kérdésekről szólnak.
Babits - A gólyakalifa ez egy rövid regény, de annál jobb! Életreszóló élmény.
Kafka elbeszélések
Stefan Zweig - Sakknovella
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!