Ajánlanátok Vörös pöttyös/Dream válogatás/Rubint pöttyös/bármi egyéb könyveket a lent leírtak alapján?
Sziasztok! :) könyveket keresek, de elég nehéz helyzetben vagyok, mert nagyjából minden vörös/rubint pöttyös könyv ugyanarról szól.
Nagyon megköszönném, ha valaki ezek alapján tudna valami király olvasmányt ajánlani!
- szereplők legalább 17-18 évesek, de minél idősebbek, annál jobb
- fantasy (bármilyen természetfeletti dolog beletartozik, nem kellenek vámpírok meg vérfarkasok, tőlem űrben játszódó is lehet)
- lehetőleg jelenben/jövőben játszódik, de nyitott vagyok más idősíkokra is
- van benne romantika, de nem akörül forog az egész
--> NINCS szerelmi háromszög
--> a főszereplő lány KÉPES létezni a fiú nélkül, nem életcélja, hogy összejöjjön vele, és nem féltékeny minden szembejövő lányra
- a karakterek kedvelhetőek, nem sablonosak
- legalább 250-300 oldal (tehát a Magnus Bane meg egyéb könyvek kizárva)
- magyar íróktól nem szívesen olvasok (tudomtudom, elásom magam, de valahogy mindig a stílusból rájövök, ha magyartól olvasok, és nem szeretem)
- légyszi ne legyen konkrétan kiemelve, hogy a főszereplő lány csúnyának látja magát, de mindenki más szerint szép, olyan unalmas már
Amik nekem kifejezetten tetszettek, az a Csontszüret, Angelfall 1-3, Shadowhunters összes része (kivéve a rövid könyvek, de azokra nem is igazán vagyok kíváncsi), elment még az Obszidián meg a többi része, a Nyugalom Tengere kifejezetten a szívemhez szólt ÉS egyébként még például a Rick Riordan könyvekre is nagyon nyitott vagyok. :)
A Vörös pöttyös csak preferencia, igazából bármilyen könyv jöhet, ami megfelel a kritériumoknak! :D
Apa, randizhatok egy lovaggal?
Madeleine Roux: Asylum -- Bolyongó lélek
Alexandra Bracken: Sötét elmék
Marissa Meyer: Cinder
Samantha Shannon - Csontszüret
Sarah J Maas - Tüskék és rózsák udvara
Naomi Novik - Rengeteg
Pierce Brown - Vörös lázadás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!