Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Kezdő író vagyok, az alábbi...

Kezdő író vagyok, az alábbi feltételeknek megfelelő nevek kellenének (? )

Figyelt kérdés

Szóval olyan fiú és lány nevek, amik önmagukban is "kedvesek", de becézni is lehet. A "kedvest" arra értem, hogy nincs túl hivatalos hangzása, de azért megállja a helyét.

Például: Sándor (így nem fogják egymást szólítani tinédzserek, csak Sanyinak), de például a Dominik és a Domi is megállja a helyét (szubjektív vélemény, de remélem értitek, hogy mire gondolok).

Fiú és lány nevek is jöhetnek!

Ilyen válaszok, hogy "Google?!!" nem kérek, köszönöm!

15/F

2018. ápr. 29. 17:33
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Pedig a "Google?!!" ebben az esetben egy jó válasz. A szereplőid nevét neked kell kitalálnod, mégpedig azért, mert egyetlen ember van, aki ismeri őket: te. Az írási folyamat része az előzetes tervezés, a kutatás. Ebbe beletartozik az is, hogy felépíted a karaktereidet, többek között kitalálod a nevüket. Én ebben a helyzetben előkaptam az asztali naptárat és lapozgatni kezdtem, meg is találtam azt a nevet, ami illett a karakteremhez. Nem kellett másokra várnom, akiknek fogalmuk sem lehetett arról, kinek szánom a nevet.

2018. ápr. 29. 18:18
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Hiába írunk nevet, annak illeszkednie kell a karakterhez. Ezt pedig csak te tudod eldönteni, mivel te kreálod őket.

De azért kapsz egy nevet: Petra

Mondjuk hogy ezt hogy fogod becézni, meg ne kérdezd, mivel max a Petrus, és a Petrácska nem erőltetett, vagy idegesítő.

2018. ápr. 29. 19:42
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A neveket neked kell kitalálni, akárcsak a sztorit.

Én is néha vesződök egy-egy karakter nevével, de mivel én írom a sztorit, ezért nekem kell kitalálnom.

Ennyi erővel azt is megkérdezhetném, hogy mi legyen a történet? De akkor meg hol az én munkám az egészben?

2018. ápr. 30. 08:47
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom az előttem szólókhoz, csak én nem leszek ilyen goromba. Hát igen, nem mi fogjuk helyetted megírni a könyvet, szóval naptárt vagy internetet elő, és nincs más mód, mint kutakodni. Amúgy meg abszolút nem probléma, ha kezdő író lévén segítséget kérsz, csak itt nem nagyon tolerálják.
2018. ápr. 30. 08:48
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Kezdd el elképzelni, hogy milyen hangzások, hangok lennének jók, passzolnának illenének az adott karakterhez; pl kéne valami elképzelés, hogy milyen hang kéne bele. Pl a T az olyan kicsit kemény, energikus, a B betűs kezdet az meg olyan barátságos; a C-vel kezdődő az ilyen pajtásos; kicsit bohókás karaktert képzelek hozzá; D-betűvel meg " a komoly jóbarát, a másik hű segítőtárs; és akkor a többi betű meg adja magát azok is, és közötte úgy sakkozol, addig variálsz a magánhanzókkal, amíg ki nem jön, hogy "na igen, ez lesz az igazi!". Én felirkáltam egyszer egy csomót, mikor sajátos vezetéknevet akartam kitalálni az egyik szereplőmnek, karakteremnek; és akkor csoportokba is rendezgettem őket; meg mindig szűkítettem a kört; kihuzigáltam mindig, amelyiknél volt olyan, amelyiknél úgy éreztem, hogy valamelyik jobban illett.
2018. máj. 2. 22:50
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
*Ja és tök izgalmas szerintem mindig az is, hogy a te világodban te találhatod ki, te adhatod a neveket; ettől ne foszd már meg magad szerintem! Olyan tök jó érzés. Éljél már a hatalmaddal; alkosd már meg egymagad; mert ha más mondja meg a neveiket, az már nem lesz teljesen a tiéd! Persze még úgyis büszke tudsz lenni, magadra; csak talán nem annyira. Legyél már önálló individum! És te akarsz könyvet írni; akkor vedd a fáradtságod; találd ki magad a szereplőket is!:) Mondom, az olyan izgalmas. Vannak magyar oldalak is; külföldi meg pl a behindthename. Ott az m-betűsek a male-vagyis fiú, és az f-betűsek a lány, és vannak még az unisex nevek is; amit fiúk is meg lányok is szoktak viselni; pl Leslie, Alex Joe/Jo, Billie/Billy, Al/Elle
2018. máj. 2. 22:54
 7/7 anonim ***** válasza:
*Jó,itt a végénél hangzásra gondoltam!:D
2018. máj. 2. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!