Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogy juttathatnám el a "könyve...

Hogy juttathatnám el a "könyvem" több emberhez wattpadon?

Figyelt kérdés

Csak nemrég kezdtem el az írást,még az elején tartok. Nagyon rég szerettem volna írni,és meg is tettem,de hónapokon át egy megtekintés sem érkezett és le is töröltem a történetet. De úgy gondolom,így pár évvel később,hogy a mostani "könyvem" jobb,fejlődtem,és mindent beleadok,hogy elnyerje a tetszését az embereknek.

Mást wattpados történetbe is belenéztem és azt vettem észre,hogy azok kicsit másak,mint az enyém. Szóval én azt próbálom megcélozni,hogy hasonlítson egy könyvre,maga a szöveg. Míg a wattpadon,java részt olyan írások vannak amik nem ennyire körülírottak,szóval olyan mintha a jegyzetük lenne,nagy vonalakban írják le a cselekményeket.

Ezzel nem rossz véleményt szeretnék közvetíteni nektek,csak arra akarok rávilágítani,hogy az enyém mást stílusú.

És mivel ezt a történetem tényleg szeretném ha olvasnák az emberek,jó lenne ha el is érne hozzájuk.

Ezt hogy érhetem el? Van valami ötletetek,főleg tapasztalt wattpadosok,hogy hogy találhatnának rám az olvasók?

2018. ápr. 5. 10:56
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Olvasgasd más történeteit, kövesd őket, adj nekik csillagot, kommentelj és viszonozni fogják. Sajnos a wattpadon van egy ilyen "nyald a s*ggem és én is nyalom a tiéd"-mentalitás. Azt is vedd figyelembe, hogy a wattpadosok jó része fiatal tini(lány), akik nem kedvelik a hosszú leírásokat, elmélkedéseket, nekik szóló és az ő nyelvükön megfogalmazott, könnyen fogyasztható cuccokat akarnak. Rövid fejezetek, sok cselekmény, érzelmek, szerelem, szappanoperás fordulatok, ismerős univerzumban játszódó történetek - ezek működnek. Persze vannak kivételek, a sci-fi kategóriában láttam jó dolgokat, de valószínűleg mindenhol vannak, csak meg kell keresni őket. Aki keres, megtalálja a jókat, csak sok időbe telik, míg a rengeteg borzalmas fanfiction között megtalálod azt, ami jó.

Szerintem tedd ki ide a linket az egyik munkádhoz, ezzel is szerezhetsz néhány olvasót.

2018. ápr. 5. 13:11
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod és az ötletet!

Egy kevés utánajárásnak hála én is rájöttem,hogy valóban elég "gyerekes" a wattpad,ez kicsit kétségbe ejtett. Mert ugye az én könyvem nem fanfiction Justin Bieberről vagy Shawn Mendesről,vagy tudom is én kiről. Próbáltam úgy megírni,mintha egy könyv lenne,így ebben a társaságban ami a wattpadon van talán tényleg nem olvassák majd el.

Viszont nem vagyok rá hajlandó és képes,hogy olyan stílusban írjak. Az nem az én világom.

2018. ápr. 5. 15:26
 3/10 A kérdező kommentje:
2018. ápr. 5. 16:00
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia! :) Először is: minden történet pont olyan/annyira igényes, mint a szerzője. Attól, hogy van, aki képeket illeszt be ahelyett, hogy leírná, hogy néznek ki a szereplők és szinte vázlatot ír, attól nagyon sokan írnak szépen kifejtett, igényes történeteket. Az arány persze egyértelmű, de vázlatot írni gyorsan megy, míg a másik több időt vesz igénybe... :)

(A Wattpad meg úgy döntött, inkább sok millió felhasználót szeretne, mintsem kicsit is szűrje a feltöltött tartalmakat... Ők tudják. -.-)

Én is hosszú fejezetekkel dolgozom, kifejtem, amit csak kell, tájleírás, érzelmi hullámvasút.... És valóban: kevesebben olvassák, mert egyszerűbb a rövid fejezeteket pörgetni. Ez van.

Én örülök, ha azt írod, a tiéd nem 'instagram story'. :)

Keress olyan felhasználókat, akik az írásaik alapján hasonlóan gondolkodnak, és náluk hagyj nyomot! (komment, csillag, követés, whatever) Esetleg, kérj tőlük kritikát! Tanulhatsz belőle, beleolvasnak, plusz ha külön 'könyvben' publikálják a kritikákat, még meg is jelensz a követőik előtt.

NQ :)

2018. ápr. 6. 09:17
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Megfogadom a tanácsod, az építő jellegű kritikák jól jönnek.
2018. ápr. 6. 12:18
 6/10 anonim ***** válasza:
77%
Ne csak a wattpadra tedd ki. Vannak oldalak, amik szűrik a tartalmakat: bár kevesebb, de igényesebb történetek jutnak fel. Lásd: Merengő, vagy a polc. Rakd fel több oldalra is a sztorit ha több olvasót szeretnél. A wattpaddal az a baj, hogy kilencvenkilenc százalékban semmit érő történetek vannak fent. Na ebből próbálja kibogarászni az ember a valamit érőket. Már amíg van türelme-idegzete küszködni hogy a sok ócska között találjon egy gyöngyszemet.
2018. ápr. 6. 15:38
 7/10 anonim ***** válasza:
52%
Próbáld meg a Merengőn, ott a Fórumon még kritikát is kérhetsz a kritika klubtól. Ott jobban értékelik a jó írásokat.
2018. ápr. 7. 12:32
 8/10 Úgysemkapodmeg válasza:
49%
Nos, ha nem romantikus, akkor szerintem add fel. A Wattpad a romantikus irományok mekkája.
2018. máj. 19. 21:41
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom hogy így több,mint egy év után még nézed-e ezt a kérdést,de elolvastam a sztorid eddigi 3 részét és nagyon tetszett.Tényleg próbáld meg más oldalakon mert szerintem van benne potenciál.
2020. jan. 5. 15:40
 10/10 A kérdező kommentje:

Helló utóbbi. Köszönöm szépen. Viszont nem hiszem hogy folytatom. Jelenleg. De nem mondok le róla.

Köszönöm a dicséretet, jól esett. Bár bevallom így a távolból nézve van rajta javítani való. :D

2020. jan. 10. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!