Lehet-e tudna arról valamit, hogy a Csillagok háborúja kánonjában mik azok az Ismeretlen Űr határain túl készülődő dolgok, amik veszélyt jelenthetnek a Birodalomra nézve?
Timothy Zahn Thrawn című könyvének 43. oldalán Thrawn azt mondja Palpatinenak, hogy "Az Ismeretlen Űr határain túl olyasféle dolgok készülődnek, melyek egy napon az ön Birodalmára nézve is veszélyesek lehetnek.". Lehet-e tudna arról valamit, hogy a Csillagok háborúja kánonjában mik azok az Ismeretlen Űr határain túl készülődő dolgok, amik veszélyt jelenthetnek a Birodalomra nézve?
(Megjegyzés: Ez kánonos kérdés. [A keveredések elkerülése végett írom.:-)])
Ezra Bridger? :D LOL, ezen óriásit szakadtam. :D Amikor Thrawn erről beszélt Palpatinenak, akkor még Ezra Bridger egy nevesincs kis kölyök volt a Lothalon. :D Kétlem, hogy a chiss katonai vezetés egy kis ficsúrt veszélyesnek tartana a territóriumának határain túl, főleg amikor Ezra Bridger még a Birodalom orra alá sem kezdte el törni a borsot (vagy még épphogy elkezdte piszkálgatni a Birodalmat). :D LOOOOL. :D
Én is gondoltam már az Első Rendre, azonban az, amiről Thrawn beszélt az nem Ismeretlen Régiókban (alias Ismeretlen Űrben) található, hanem az Ismeretlen Régiók (alias Ismeretlen Űr) határain túl van. Magyarán nem lehetett az Első Rend, mert az az Ismeretlen RégiókBAN csinálta azt, amit csinált.
Mi volt abban a gúnyosság? Semmi gúnyosságot nem láttam az írásomban.
Biztos, hogy mindenképp az ismeretlen régióra magára gondolt volna Thrawn? Ha így gondolta, akkor szerinted miért mondta azt, hogy "Ismeretlen Űr határain túl"?
Azt írtad, hogy "azon túl nem nagyon lehet értelmezni semmit". (Erről valahogy lapos Föld elmélet jutott eszembe. :D) Miért nem lehet azon túl értelmezni semmit? Az Ismeretlen Űr azon határán túl is lehetnek még "iciripiciri", kósza, nehezen észrevehető (etc...) galaxisféleségek, csillaghalmazok, naprendszerek (amikről szinte senki se tud), ahol veszedelmes entitások (avagy létformák) létezhetnek, amikről a chissek (vagy a fennhatóságuk alatt levő egyéb népségek) értesültek először és a kapcsolatok minimalizáltsága miatt a galaxisnak ismertebbik felébe még nem jutottak el az információk. (No meg az olvasókhoz is rettenet kevés információ jut el. Amilyen borzalmasan kevés könyvet és képregényt adnak ki Csillagok háborúja témában... ...simán bele fog őszülni a hajam mire az engem érdeklő Csillagok háborúja-témákat végre méltóztatják megírni. :-/)
Snokeról legalább 1 év mire megtudunk valamit. Rosszabb esetben sok-sok évbe fog beletelleni, hogy megtudjuk a háttértörténetét, s az alapján leszűrjük tényleg rá gondolhatott-e Thrawn.
Bocs, rossz a magyarom. Hiába az anyanyelvem kegyetlenül nehéz nyelv, így nem veszem észre, ha nem megfelelően írok meg valamit. Rosszul ment át, amit akartam, no.
A galaxis térképen piros vonalakkal körberajzoltam, hogy szerintem mely területekre gondolhatott Thrawn: [link]
(Igaz, legendák-térkép ez, de nem találtam olyan kánonos térképet, ami megfelelően ábrázolja galaxist széltében-hosszában. De remélem így is átjön, hogy mit gondoltam, annyira nagyon nagy változtatás nem történt a galaxis alapszerkezetében. :D)
Gondolatmenetedet továbbvíve: Ok, a telepesek számára a dzsungelek és erdőségek számukra ismeretlen terület volt. Azonban a telepesek számára a Hold, a Mars, a HD 188753 Ab és más égitestek felszíne is ismeretlen terület volt. Ha minden jól megy, akkor pár száz vagy ezer év múlva nem csak a Földön lesz emberi élet. :D
Na, szerintem a Thrawn által említett fenyegetés is ilyen területről érkezhet, az lehet az Ismeretlen Űr határain túli fenyegetés. Olyan terület, ahol ismereteik szerint nincs semmi, azonban mégis van.
Az egy dolog, hogy a világ végén és azon is túl egy szólás, van, hogy a világ vége és az azon túli terület mindig kibővül, idővel mást értünk világ végén. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!