Ajánlanátok valami jó könyvet 13 éves fiúnak vagy lánynak?
Louis Sachar - Stanley, a szerencse fia
Cathy Cassidy könyvei..
Remélem valamelyik jó:
Diana Wynne Jones: A vándorló palota
Michael Ende: A Végtelen Történet
Brandon Mull: A mesés menedék
John Flanagan: Gorlan romjai
Jonathan Stroud: A szamarkandi amulett
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Scott Westerfeld: Leviatán
Michael Ende: Momo
Bökös Borbála: Szmirkó
Andri Snær Magnason: Időláda
Terry Pratchett: Csip-csap népek
Terry Pratchett: Fantasztikus Maurícius és az ő tanult rágcsálói
Silvana De Mari: Az utolsó tünde
Silvana De Mari: A Medve és a Farkas
Derek Landy: Az ősök jogara (Skrupulus Fondor 1.)
Szakács Eszter: A Szelek Tornya
Edith Pattou: Északfi
William Nicholson: A Szél Dalnoka
Köszönöm a fenti kommenteket, de nem egészen ilyenekre gondoltam... Példaképpen itt vannak ezek:
Leiner Laura: Szjg, Bexi-sorozat, Ég veled
Soman Chainani: Jók és rosszak iskolája 1-3
Frank Márton: Páratlanok 1 a világ peremén
Lily Archer: Mérgezett almák
Kerstin Gier: Rubinvörös időtlen szerelem
Zafirkék időtlen szerelem
Smaragdzöld időtlen szerelem
Silber 1-3
Amy Harmon - Arctalan szerelem
Papp Dóra - Tükörlelkek
Kemese Fanni - A napszemű Pippa Kenn
Leiner Laura - Bábel, Akkor szakítsunk (de ahogy elnéztem, valamennyire rajongó vagy, tehát ezeket ismered) :)
Ally Carter - Ha megtudnád, hogy szeretlek, meg kellene, hogy öljelek; Görbüljek meg, ha igazat mondok
E. Lockhart - Frankie Landau-Banks dicstelen tetteinek krónikája (kicsit nehezebb nyelvezetű könyv)
Jenny Han (kedvenc íróm) - Nyár trilógia (A nyár, amikor megszépültem; Nincs nyár nélküled; Örökké nyár lesz), A fiúknak, akiket valaha szerettem
Simone Elkeles - Tökéletes kémia sorozat (Tökéletes kémia; A vonzás szabályai; Láncreakció)
Lauren Barnholdt - Titkok és exek éjszakája
Marni Bates - Gyilkos a vonal végén (szó van gyilkosról természetesen, lehet, inkább krimi kategóriába sorolnám, de tökéletesen eloszlik mellette a tinédzser humor. Mellesleg szerelem is van benne... á, én nagyon szerettem ezt a könyvet, a végéig nem jöttem rá, hogy ki a gyilkos. Ezért is ajánlom neked.)
Itt egy kis ajánló: [link]
Michelle Painchaud - Erica szerepében (ez is hihetetlen jó könyv, ha kicsit szereted a rejtélyeket, rögtön magával ragad. Persze a szerelem itt is megtalálható, ehhez is linkelek ajánlót.) [link]
Ennyit szerettem volna, remélem, valamelyik felkeltette az érdeklődésedet! :)
Harry Potter, Gyűrűk ura, Aramanth titka, Így neveld a sárkányodat, Jók és rosszak iskolája, A suttogó, Vándorsólyom kisasszony trilógia, Az úr sötét angyalai trilógia, Tintaszív...
Csillagainkban a hiba, Rém hangosan és irtó közel
Ambrózy báró sorozat, Rémálom sorozat Böszörményitől,
Párválasztó sorozat...
És simán mehetnek a klasszikusok, a valamikori pöttyös, csíkos (bár ezek inkább lányoknak), és (fiúknak) indiános könyvek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!