Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Miért nem szeretnek olvasni a...

Miért nem szeretnek olvasni a tinik általában?

Figyelt kérdés
én nem tudom, valószínűleg bennem van a hiba, nem stréber vagyok vagy ilyesmi, de én nagyon szeretek, verseket is... a legtöbb osztálytársam viszont egyáltalán nem olvas, és erre büszkék is.
2008. okt. 25. 11:43
1 2
 11/18 anonim válasza:
100%
Ugyan ez a helyzet, kedves kis osztályomban rajtam kívűl csak egy diák olvas. Szerintem nem tudják, mit hagynak ki. Azon kívűl, hogy fejleszti a helyesírást, szókincset és a képzelőerőt (amit ugye a felnőttek hajtogatnak), ráadásul olyan élményeket szerzel, amit sem film, sem semmi más nem tud pótolni, kivéve, ha saját magad éled át azt. :) Mindenesetre jó, hogy olvasol, ha pedig emiatt cikiznének, ne foglalkozz velük. :) Szerintem is a "lustaság" miatt van ez, hogy nem szeretnek olvasni.
2008. dec. 27. 11:38
 12/18 anonim ***** válasza:
72%
Álltalában a borzalmas kötelező olvasmányok rontják el a dolgot. Szegény gyerek ha a Kincskereső kisködmön az első olvasmánya, és utána meg jön a Pál utcai fiúk, nem hiszem hogy baromi nagy kedvet kap. Szóval sztem ha alsóban valami izgi és nekikvaló könyveket ajánlanának, vagy olvasnának irodalmon az jó lenne. Keresztanyum (alsós tanárnéni) pl rendszeresen gyerekkönyveket olvas, hogy megfelelő könyveket ajánlhasson a gyerekeknek az olvasónaplójukhoz. Szóval sztem valami ilyesmi kellene. Mert én imádok olvasni, és ez sztem az ilyen behatások miatt is van :)
2009. jan. 3. 21:49
 13/18 anonim ***** válasza:
88%
Előző válaszoló! Részben igazad van, de szerintem a Kincskereső kisködmönnel semmi baj nincs. Nekem legalább is nagyon tetszett, pedig nem is akkor olvastam, amikor kötelező volt, hanem jóval korábban olvasta nekem anyukám. Szerintem sokkal rosszabb választás, hogy a negyedikeseknek a Kisherceget kell olvasni, ami marhára nem gyerekkönyv, nem is értik még akkor.
2009. jan. 3. 22:59
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
A Kishercegre visszatérve. Nekünk is alsóban volt kötelező, és nagyon nem tetszett akkoriban. Gimnazista fejjel nemrég újra elolvastam, és igazán elgondolkodtató és magával ragadó; ebből is látszik, hogy az előző válaszolónak igaza van. A Kisherceg marhára nem kicsiknek való könnyed olvasmány, hisz az egyszerű sorok mögött-között igazán mély értelem lakozik. Én is nagyon szeretek olvasni, igaz pár kötelező nekem se tetszett, de csakazértis elolvastam, hiszen hozzátartoznak az általános műveltséghez. A kedvencem A Gyűrűk Ura :)
2009. jan. 27. 22:32
 15/18 anonim ***** válasza:

Szia!

A mi osztályunkban azok, akik nem olvasnak, azt hiszik, egy könyv csak unalmas lehet. Pedig ez nem így van. Ha bemennének egy könyvesboltba, bármibe fogadnék, hogy mindegyik megtalálná a magának valót.

Ha vki meg csúfol, akkor ne foglalkozz vele! Engem, és azt a pár osztálytársamat régebben piszkálták, egyikünk se figyelt rájuk, és most csak engem piszkál az osztály két plázacicája, de ők mindenembe belekötnek(az ízlésembe, a cipőmbe, a ruhámba, sőt, még a körzőmbe és a kutyámba is), és már nagyon idegesítenek. De ők mindig ilyenek voltak.

Szóval ha vki ezért piszkál, sz@rd le őket!

2009. jan. 30. 15:50
 16/18 anonim válasza:

Egy felmérésben azt állapították meg,hogy a felnőttek 70%-a NEM ÉRTI AMIT OLVAS.

Tehát azért nem szeret olvasni,mert nem érti.

Persze ez ellen lehet tenni,de csak akkor,ha valaki akar is.

Aki nem olvas,annak kevés a szókincse,felnőttkorában egy társaságban nem fog tudni jól elbeszélgetni,ezért kényelmetlenül érzi majd magát.

Kivéve ha a barátai is ilyenek,hogy csak bizonyos dolgokra koncentrálódnak.

Az én fiam nem szerette a kötelezőket,nem olvasott míg muszáj volt,de ma már a könyvtára megirigyelhető.Ja és mindet olvassa is:)

Kiskorában ezt látta tőlem,sőt hétvégente tartottunk kis délutáni olvasás órákat is:) Akkor még igencsak elbliccelte,de azóta magától rájött,hogy az olvasás nagy kincs:)

2010. febr. 2. 13:02
 17/18 anonim válasza:

Én 10 éves vagyok. A Lassie hazatér könyvet útálom még mindig mert uncsi A pál utcai fiúk az jó mese A két Lotti nem

De amit magamtól olvastam az a Harry potter és a harcosok törzse. Az utóbbi kettőt ajánlom más embereknek is mert mind a kettő fiúknak és lányoknak egyaránt szól. Nem lehet őket letenni. Sajna magyarországon már kevesen olvasnak. De a Harcosok törzse Erin Huntertől jó könyv nagyon. Twilight vagy az az izé azt nem fogom olvasni...

nem érdekel az! De a versek se jók! A felnőttek öregesek a verseket útálom és nem is tudom őket megtanulni pedig kiváló tanuló vok. Na nem húzom a sorokat én a Harcosok törzsét és a Harry Pottert ajánlom

2010. júl. 8. 13:32
 18/18 anonim válasza:
Én szeretek olvasni és írni is történeteket. Itt a blogom ha valakit érdekel [link]
2012. júl. 12. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!