Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szoktatok történeteket/novellá...

Szoktatok történeteket/novellákat/regényeket írogatni?

Figyelt kérdés
Ha igen, akkor mégis milyen stílusban, milyen dolgokról? Hány évesek vagytok, és mióta, hány éve írogattok? Kíváncsi vagyok, hogy kinek mi a személyes kis sztorija ezzel kapcsolatban.

2017. dec. 3. 23:17
1 2
 1/11 anonim válasza:
100%

Én másodikos korom óta írok novellákat és sztorikat, pusztán szórakozásból, nem tervezek könyvet kiadni. A legtöbb Fanfiction, vagy gimis történet, ezeken kívül 1 fantasy regényt írok jelenleg is, más műfajban nem igazán. Eddig 28 novellát és 6 regényt fejeztem be, bár vannak köztük régiek, amik elég kezdetlegesek, plusz pár írói kihívás.

14/L

2017. dec. 3. 23:50
 2/11 anonim válasza:
100%

12 éves koromba kezdtem el rendszeresen olvasni, rá egy évre megszerettem az írást, köszönhetően a levelezőtársaimnak. Mivel kis különc voltam, nem beszéltem sokat a kortársaimmal, így kerültem közel az íráshoz és szerencsére intelligens embereket fogtam ki beszélgetőtársnak, hiába voltak idősebbek, jól megtaláltuk a közös hangot. Akkoriban sok verset írtam a reményről és az életről, a buta fiatalságomról. Nagy álomvilágban éltem. 14-15 évesen kezdtem el naplót írni, amiben nem a napirendemet jegyeztem fel, hanem az aktuális érzelmeimet, a hangulataimat, gondolatokat, álmokat, elképzeléseket, tapasztalatokat, élményeket. Amolyan lelki menedék volt, beszélgettem önmagammal. Könyörtelenül őszintén és erkölcstelenül. (Egészen mai napig) 16-17 éves koromban fohászokat írtam csak úgy a semmibe, visszagondolva nagyon vicces. :D Illetve volt egy kisebb terjedelmű "novellám" amiben a szenvedélynek, az állatias vágynak és a szerelemnek az érzését próbáltam megfogalmazni. A stílus mindig változó volt.

Most, 19 évesen már csak olvasgatok verseket, regényeket, és a bennem tátongó "összevisszaságot" szoktam kiírni.

Egyszer talán elkezdek más dolgokról is, sőt. :)

Hm kicsit túl romantikusra sikeredett ez a válasz. :D Összességében az írásban élem ki a lelkiségemet, mert a valóságban nem tudom. Nem mintha nem lennék rá képes, csak egyszerűen a helyzet nem adja így. Ezért elég szoros a kapocs, de én nem bánom. Sok mindent köszönhetek neki. Egyrészt rájöttem hogyan működöm, másrészt ezerszer könnyebben kommunikálok, mint régen.

2017. dec. 4. 08:29
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Még általánosba jártam, amikor a Star Wars hatására elkezdtem írogatni. Ezek még elég kezdetleges történetek voltak, nem is voltak megtervezve, csak úgy leírtam, ami az eszembe jutott, olyanok is lettek. Néhány próbálkozás után abbahagytam, mert már nem kötött le az írás. Aztán később, kamaszkoromban újrakezdtem, de most már a saját problémáimról írtam sci-fi, horror vagy fantasy köntösbe bújtatva, de mivel még mindig nem gondoltam végig a történeteket, ezeket sem fejeztem be, valahol mindig elfogyott a lendület. Egy személyes tragédia kellett ahhoz, hogy átgondoljak mindent és utána már tényleg teljes történeteket akartam írni, mesélni akartam. Néhány év alatt megírtam egy regényt, aztán még egyet és még egyet, később más stílusokat is kipróbáltam, mostanra már négy könyvem jelent meg nyomtatásban és munka mellett írom a következőket. Nem ebből élek és nem is tekintem magam írónak, ez egyszerűen egy jó szórakozás és szeretem csinálni.
2017. dec. 4. 10:39
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Még anno elhatároztam, hogy én márpedig regényt fogok írni, de semmi nem lett belőle. Nem is szeretek a régi próbálkozásaimra visszagondolni. Most már úgy érzem, 19 évesen meglenne hozzá a képességem, de inkább más médiumot választottam, és képregényt tervezek angolul. Igazából még mindig nem gondolom, hogy sok mondanivalóm lenne a világnak, de valahogy ki kell adnom magamból a felgyülemlett ötleteim. Egyébként a történet a közeljövőben játszódik, erősen karakterközpontú és komorabb, mint szerettem volna. Szinte már nélkülem írja magát.
2017. dec. 4. 16:09
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat, érdekes hogy mennyire sokféle módon el lehet az ilyesmivel indulni. Mindenkinek ment a zöld, írjatok még!
2017. dec. 4. 21:07
 6/11 anonim válasza:
68%
16 vagyok és az első regényemet 4.es koromban írtam (ami egy borzalmas gyűrűk ura kopi lett xdd) ezután próbálkoztam egy fantasyval (mindig is abban a műfajban irtam) aminek a világát lassan 2-3 éve építgetem :D jelenleg is egy fantasy regénnyel próbálkozok ami ebben az elképzelt világban játszódna :D
2017. dec. 5. 16:27
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

11 évesen kezdtem el írni, egy iskolai feladat miatt. Konkrétan egy osztàlyon belüli versenyre kellett írni egy mesét, amit az íràsommal meg is nyertem. A címe A varàzspàlca- volt.

Innen màr nem volt visszaút, megtetszett a dolog. Eleinte lejegyeztem az àlmaimat, majd egy egész történetet építettem fel. Később màr sajàt sztorikat talàltam ki.

8. Osztàlyban is kaptunk novellaíràsos feladatot. Èn azt a témàt vàlasztottam a megadottakból, hogy talàlkoztam egy űrlénnyel.:) Az egész osztàlynak fel kellett olvasni, nekik, és a tanàrnak is nagyon bejött. Amennyire vissza tudok emlékezni, mindig dícsérte minden tanàrom a fogalmazàsaimat, àltalànosban és a középiskolàban is.

2 kisregényem van , az egyiken jelenleg még dolgozom, sok novellàm van, ès novella ötletem vàr kidolgozàsra, illetve egy időben több verset is írtam. Ezekből van amit fel tudtam hasznàlni az íràsomhoz. Tulajdonképp az íràs a hobbim. Sokat olvasok is. A sorozatnézés mellett ezzel a két dologgal szeretem a legjobban elfoglalni magam. Csak sajàt szórakozàs, nem tervezek kiadni semmit. 31/N

2017. dec. 9. 20:44
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

/Régebbi kérdés, sebaj./

Nem tudom, hogy pontosan mikor kezdtem írogatni, de tisztán emlékszem, hogy az egyik történetemet 2015-ben kezdtem el, szóval 12 éves korom óta körülbelül írogatok. Jelenleg 15 vagyok.

Szerintem kivétel nélkül szinte mindig fantasyban írogattam, mert... másban igazából nem is nagyon próbáltam ki magam, és egyszerűen ha írok, akkor alap számomra, hogy valamiféle fantasyt.

Az én kis sztorim annyi, hogy ugye írogattam regényeket/történeteket, de sosem fejeztem be egyet sem, mert meguntam, meg na. :D

Volt egy történet, amit imádtam (de igazából utólag nőtt igazán a szívemhez). Írogattam egy darabig, de abbahagytam. Próbáltam új regényekbe belekezdeni, de nem jött ihletem. Ezt egy jelnek vettem, hogy AZT a történetet kell folytatnom, és nem szabadna újba belekezdenem, mert az úgy se lenne jó ihlet nélkül ugyebár.

A napokban kezdtem újra írni ezt a regényemet, csak olyan nehéz... mármint, hogy újraírni, pláne ennyi idő után. :D

Szóval mióta elkezdtem írni, sosem jutottam sehova, mert nem volt ihletem, és összesen szerintem szenvedtem eleget azzal az elmúlt pár évben, hogy próbáltam írni, de nem ment.

Mióta elkezdtem írogatni, mindig azt akartam egyszer, hogy írjak akár csak egy oldalt, amire büszke vagyok és nem lőném le magam miközben visszaolvasom pár hónap után. Szóval remélem, hogy mostantól megindul nálam is az írás, mert szörnyű az érzés, mikor akarsz valamit csinálni, de egyszerűen nem megy. :D

2018. febr. 9. 23:58
 9/11 anonim ***** válasza:

Hű nagyon öreg vagyok a gyerekklubhoz képest (bocs a gyerekklubbért :)

24-26 évesen irtam újságba. Szerettem. Aztán volt egy nagy kihagyás. Utána olyan 40 körül kezdtem forditgatni novellákat, amiket aztán átirtam a saját kedvemre, majd jöttek a saját történeteim, végül belevágtam egy regénybe, amiből tervezek olyan 4-5 folytatást, már ha megérem, mert a regénnyel nagyon lassan haladok.

45f

2018. febr. 10. 10:56
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
A 20 éves koromban átélt "halálos" betegségem után kezdtem írni. Könyvelőnek vagyok kitanulva, de az a kór annyira megváltoztatta az életem, hogy már nem a számok, hanem a betűk határozzák meg az életem. Javarészt horrorokat írok és felnőtt szövegeket, úgyhogy a besorolás +18-as. Ki is adtam egy trilógiát 2015-ben.
2018. márc. 13. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!