Van-e értelme történelmi regényt írni, és ha igen, hogyan? (1848-49es szabadságharc)
A kérdésem egyrészt az, hogy honnan keressek hiteles szakirodalmat a mindennapi életről az időszakban, másrészt pedig, hogy lenne-e kereslet valami ilyesmire? Természetesen nem a másodiktól függ, hogy megírome vagy nem, inkább az első szempont a fontos (mert ha már írok, szeretnék hiteles lenni). Csak kíváncsi vagyok, hogy mennyi energiát fektessek bele.
Én személy szerint mindig imádtam a szabadságharcot és a forradalmat, de nem nagyon érzem úgy, hogy a korombeliek (16 éves vagyok) hasónlóan éreznének, ami egy kicsit néha elszomorít.
Szóval, ti elolvasnátok egy ebben a korszakban játszódó regényt, és ha igen, milyen szempontokat tartanátok fontosnak, mit szeretnétek egy ilyen típusú könyvben mindenképpen látni?
Előre is köszi, ha válaszoltok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!