Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyenek Kurt Vonnegut írásai?...

Milyenek Kurt Vonnegut írásai? Elsősorben kik olvasák? Kinek ajánlanátok? Mit érdemes tőle először olvasni?

Figyelt kérdés
2010. máj. 28. 15:01
 1/6 anonim ***** válasza:
29%
En csak a Harrison Bergeron-t es a 2BR02B-t ismerem. Nem azt mondom, hogy eszmeletlenul magas szintuek, meg hogy teljes mertekben egyet lehet erteni veluk, de ennek a ket tortenetnek van egy nagyon eros magja, ami eleg sok gondolkodasra kesztethet. Tehat elsosorban ertelmisegieknek, sci-fi rajongoknak ajanlanam. Es mindenkepp 17+.
2010. máj. 29. 00:12
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2010. máj. 29. 10:40
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Hello, én olvastam tőle jópárat, nekem tetszik, ahogy ír.

A leghíresebb regényei a "Börleszk" és az "Ötös számú vágóhíd", de nekem potn ezek tetszettek kevésbé. Ha az én véleményemre hallgatsz, mondjuk az "Áldja meg az Isten, Mr. Rosewater"-t, vagy a "Galápagos"-t olvasod ki először, szerintem ezek nagyon jók. Ha már kicsit belemerültél, jöhet a "Láthatatlan ember", bár ez nem regény.

Érdekes humora és stílusa van, de ha hozzászoksz tetszeni fog! Olyanoknak lehet jó olvasni, akik azért nem veszik túl komolyan, hogy mi számít irodalami műnek, és akik szeretnek a szokásos történetvezetésektől eltérni.

2010. máj. 31. 12:01
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a részletes választ, sokat segített. Biztosan fogok tőle olvasni a közel jövőben!
2010. máj. 31. 12:36
 5/6 anonim ***** válasza:

üdv.

énis sokat olvastam tőle. az én korosztályom azt mondják annyira nem értékeli (16éves vagyok) de szerintem remekül átjön és sokkal több értelme van mint az gondolnád elsőre.

én a bajnokok reggelijével kezdtem az nagyon megfogott. a galápagos szintén remek műve. ám az én kedvenceim a rövid történetei. ilyen könyve a repülő macska. ebben vagy 10-15 rövid sztori is van és nagyon jó olvasmány ha nem akarod sokáig lekötni az agyad.

most a börleszket olvasom amit szintén csak ajánlani tudok.

remek humorba mártott társadalomkritikái vannak.

csak ajánlani tudom

2015. ápr. 14. 18:00
 6/6 anonim válasza:
100%

Csodálkozom, hogy a Macskabölcsőt senki nem ajánlotta, remekmű. Én 2 nap alatt átpörgettem, nem tudtam letenni.

Mindegy, hogy mivel kezdesz, mert kinek ez, kinek az tetszik. A Macskabölcsőt, Az ötös számú vágóhidat mindenképp. Aki Vonnegutot olvas, rossz ember nem lehet.

2015. okt. 29. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!