Hogyan képzelnétek el az életeteket a Harry Potter univerzumban?
Én így képzelem el:
Az anyukám aranyvérű lenne, az apukám félvér. Londonban laknánk, egy panelházban. Lenne egy házimanónk is. Tizenegy évesen megjön a levél, hogy felvettek, meg a tanszerlistát is mellékelnék. Elmennénk az Abszol útra, ahová gyakran járunk amúgy is. Megvásárolnánk a tanszereket, plusz kapnék egy gyöngybaglyot, akit Wesleynek hívnék (NEM WEASLEY-NEK!). A suliban a Hollóhátba kerülnék, nem kviddicseznék. Kedvenc tantárgyam a bűbájtan, az SVK és a bájitaltan lenne. Megismerkednék ott egy lánnyal, a Roxfort után összeköltöznénk. Én vagy a Mágiaügyi Minisztériumban dolgoznék, a Varázsbaj-elhárító Osztagnál vagy a Varázsbűn-üldözési kommandónál. Kb. ennyi.
És ti?
8-as: Ha Budapesten éltek, mi alapján pont a Roxfort? Más varázslóiskolák is vannak a "környéken". Nem bántó kérdés, pusztán elméleti.
Érdekes kérdés, még sosem gondolkoztam el ezen, mivel már 20 leszek, és elég nyilvánvaló, hogy nem tudták volna titokban tartani előttem varázslétemet pár hétnél tovább még a legelvetemültebb muglik se :)
Én mugli születésűnek képzelném el magam. A szüleimmel egykeként élnék egy kisvárosban valahol Angliában. A 11. születésnapom és a levél eljöttével a családom inkább megnyugvás öntené el, mintsem aggodalom, hisz így magyarázatot kapnak azokta a furcsa dolgokra, amiket pici korom óta produkáltam. Az iskolában a Hugrabugba kerülnék és a kedvenc tantárgyam vagy a gyógynövénytan vagy az átváltoztatástan lenne, majd mindenképp felvenném a mágikus lények gondozását is. Kivételesen élvezném Binns professzor óráit, főleg amikor a Roxfort ostromáról van szó. Pontatlanságom miatt nem lennék osztályelső, de önálló és magabiztos kis boszorkány lennék. Én sem kviddicseznék, mivel rettenetesen félnék a sérülésektől, de a seprűn repülést nagyon élvezném. Lenne egy aranyos kis fekete macskám is :) Későbbi években prefektusnak választanának, de iskolaelsőnek már nem. Az ötödik évem során megismerkednék egy mardekáros fiúval, aki azéven került hozzánk a Durmstrangból, s később összeházasodnánk. Miután végeztem a Roxfortban, valószínűleg nyitnék egy kis pékséget valahol Londonban, és apró, észrevehetetlen kis varázslatokkal tenném szebbé a muglik napjait. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!