Mi volt a rekordotok olvasáskor? Melyik könyvet olvastátok el a leghamarabb? Mennyi idő alatt?
Orson Scott card - holtak szószólója ~4-5 óra
Egy nyári sütögetés után kint maradtam a tűz mellett és reggelre elolvastam..
Igazából bármit elolvasok gyorsan, ha tetszik.
Egy nap 400-500 oldalt simán eltudok.
Pl most a Ház a tó mélyén - 160 oldalt 2 óra alatt olvastam el vasárnap.
A legrövidebb idő alatt mostanában (ha a leporellókat nem számítom) a Kis kukackönyvet olvastam el... olyan 3-4 perc az egész. Bár gondolom nem erre voltál kíváncsi.
Ami mostanában úgy lekötött, hogy nem tudtam letenni, az a Madarak a dobozban. cca 260 oldal, és bő 2 óra alatt kivégeztem.
Ha "tisztességes" oldalászámmal rendelkező könyvre gondolsz, akkor az a bő 700 oldalas Meghalsz, tengerész! volt még kollégista koromban. Este olvasni kezdtem, és az utolsó oldalaknál arra eszméltem, hogy a többiek már ébredeznek.
Azt hiszem a Bud vagyok,uram! és a Stanley, a szerencse fia (szinte biztos, hogy rosszul írom) volt az a két könyv, amit 12 évesen egy nap alatt olvastam ki. Mostanában ha nagyon tetszik egy könyv, megpróbálom 2-3 napig húzni, mert 1. így több ideig élvezem, és 2. később jobban emlékszem rá. Ilyen könyv volt a Lét elviselhetetlen könnyűsége, Az öreg halász és a tenger, az Adjátok vissza a hegyeimet stb.
Egyébként sokat olvasok, de nem szeretek (és nem is igazán tudok) gyorsan olvasni. Van, hogy elidőzök egy-egy mondatnál, vagy újraolvasok egy fejezetet.
+1 vicces dolog: Egy román háziolvasmányt, a Ion-t szintén egy nap alatt olvastam ki... Muszáj volt :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!