Csak en vagyok ugy, hogy a kotelozo haziolvasmanyok nem fognak meg ugy, mint amelyeket en valasztok?
Egész a gimiig engem sem kötöttek le igazán a kötelezők (persze ettől még elolvastam őket, agyon is csaptak volna ha nem). De aztán jött az orosz realizmus és szépen beszippantott. Előszőr csak Dosztojevszkij, aztán Tolsztoj, Csehov, Gogol. Utána egyre jobban érdekelt a szépirodalom. Ibsen, Kafka, Hemingway, Orwell, Vonnegut. Sajnos sok minden így is kimaradt (leginkább a franciák, Stendhal, Balzac), de folyamatosan próbálok mindent pótolni. Hidd el, megéri.
Egyébként nagyon megértem azokat a fiatalokat, akiket nem érdekelnek ezek a művek. A legtöbbet fiatalon nem is lehet megérteni.
Nekem is rengeteg könyvet el kellett már olvasnom, olyat is, amiket nem akartam, soknak nem értettem meg a lényegét, de olyan is volt, hogy elkezdtem olvasni, és aztán annyira megkedveltem, hogy szomorú voltam, mikor a végére értem...
Egri csillagokat kellett kiolvasnunk 12 éves korunkban, és semmit sem értettünk belőle...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!