Ajánlanátok, kérlek, eletrajzi konyveket, kulturakrol szolo konyveket, vagy 1-2 világháborús konyvekez?
Figyelt kérdés
Esetleg izgalmas, nem tul dramatikus megtorten esetekrol szolo konyvek is erdekelnek. Arab kulturarol mar olvastam, úgyhogy az annyira nem kot már le.2017. aug. 28. 11:28
1/3 anonim válasza:
Pár alap és egyben nagyon jó háborús könyv::
E. M. Nathanson: A piszkos tizenkettő
Erich Maria Remarque: Nyugaton a helyzet változatlan
James Jones: Most és mindörökké
Joseph Heller: A 22-es csapdája
Kurt Vonnegut: Az ötös számú vágóhíd
Norman Mailer: Meztelenek és holtak
Az életrajzit nem tudom ugyanúgy értjük-e, tehát ezek a könyvek nem követik végig egy valós személy életét és a valós személy sem valamilyen kiemelkedő történelmi vagy kultúrális figura, de...:
Cheryl Strayed: Vadon
Anna Lyndsey: Lány a sötétben
2/3 anonim válasza:
Nekem a Tréfál, Feynman úr? az egyik kedvenc életrejzi könyvem. Richard Feynman egy híres Nobel-díjas fizikus volt. Többek között az előadásai miatt kedvelték a dákjai, mert nagyon érthetően magyarázott. Ír a második viláháborúról is egy kicsit, amikor az amerikai hadseregnek dolgozott az atombombán.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2017. aug. 29. 17:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!